Gallupeista

YLE julkaisi tänään(30.12.2015) tuoreimmat puolueiden kannatusluvut. Niiden perusteella SDP on noussut selkeästi Suomen suosituimmaksi puolueeksi ja hallituspuolueiden kannatus on laskenut tai pysynyt samana (kuten perussuomalaisilla). Tämä ei tietenkään yhteiskunnallisia asioita seuraaville ole yllätys.

Suomi on kriisissä ja kriisiaikoina vastuuta kantavat puolueet (lue hallitus) saavat aina palautetta kansalaisilta. Eihän kenestäkään ole varmasti mukavaa, jos ”saavutettuja etuja” leikataan. Ei hallituskaan tätä mielellään tee, mutta Isänmaan asiat ajavat ”saavutettujen etujen” edelle. Viimeiset neljä vuotta maassa ei saatu mitään aikaiseksi, jonka vuoksi kansa eduskuntavaaleissa äänesti perusporvarit valtaan. Nyt hallitus tekee kansan mandaatilla tätä työtä.

Perussuomalaisten kannatuksen lasku näyttää pysähtyneen, joka on toki perussuomalaisena politiikkona hieno asia. Puolue on joutunut tekemään vaikeita päätöksiä, mutta myös onnistunut esim. Maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikassa. Tätä hyvää työtä meidän tulee ehdottomasti hallituksessa jatkaa. Kun aikaa tulee ja tehdyt päätökset tulevat myös lainsäädäntöön, uskon että moni ihminen kiittää meitä vielä.

Vuosi 2015 alkaa olla päätöksessään. Odotan että vuonna 2016 kannatuksemme palaa takaisin kolmen suurimman puolueen joukkoon ja tähän tavoitteeseen tarvitaan kaikkia. Pahimmat rintamakarkurit ja takinkääntäjät ovat toivottavasti puolueen jättäneet, ja nyt voidaan keskittyä itse työhön. Ainakin Kuopiossa ja Savossa ei ole kirvestä heitetty kaivoon – perussuomalaiselle aatteella on paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

 

Hyvää uutta vuotta toivottaen,

Samuli Voutila

0505502690

samuli.voutila@gmail.com

Kommentit

  • plokkariukki

    Pätkätyöläisen (poliitikon) elämä on mielenkiintoista soutamista ja huopaamista. Vaalit käytyä aletaan miettiä jo konsteja kuinka mahdollisesti kohdalle napsahtanut pesti vaikkapa eduskuntaan, miksei kunnanvaltuustoonkin, uusitaan seuraavissa vaaleissa ja vielä kaiken kukkuraksi vain ja ainoastaan oman taustaryhmän ehdoilla ja heidän tavotteidensa saavuttamiseksi. Vaaleihin aikaa, rahaa ja muuta materiaa satsanneiden rahamiesten ja erilaisten säätiöiden on saatava paras mahdollinen hyöty tuotteestaan, jonka ovat edustajakseen edesauttaneet. Poliittiset broilerit, jotka eivät ole ikinä oikeita töitä tehneet ovat ”uransa” alkuvaiheessa kaikkein heikoimmassa asemassa. He saattavat joutua opiskelemaan ja töihin jopa ihan oikeasti, jos tippuvat ekalta palliltaan. Pari kautta eduskunnassa takaa jo jonkinmoisen paikan jossakin hallintoneuvostossa, missä tulotaso on joltisenkin taattu. Miten tämä kaikki venkulointi näyttäisi koko kansan edulta, onkin jo vaikeampi juttu? Vaatii ainakin soinimaisia selittäjän taitoja pärjätä seuraavillakin uurnilla edellisiä paremmin. Gallupit ovat kansanhuvia, joilla entisestään sekoitetaan meidän tollojen äänestäjien pakkaa muka tieteelliseltä kuulostavilla selityksillä. Maisterisjätkä (Soini) on kaikessa selittelyissään yksi parhaimmista kuulemistani verrattuna vaikkapa stuppeli-politiikkaan tai rinnemäisiin ripityksiin. Oppositiosta on aika ajoin pakko hakea vauhtia, niin onpahan ainakin jossakin gallupissa piikkipaikalla ja se on tärkeää se, ainakin poikien saunareissulla.

Kommentointi on suljettu.