Haen Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi

Kulunut viikko on ollut hyvinkin raskas. Sebastian Tynkkysen potkut puolueesta eivät mahdu monenkaan meidän perussuomalaisen oikeustajuun ja ymmärrän täysin, miksi asiasta ollaan tuohtuneita. On ihailtavaa, kuinka haluamme puolustaa puheenjohtajaamme, ystäväämme ja aateveljeämme. Näin sen pitääkin olla.

Tilanne, jossa puoluehallitus ja istuva nuorisojärjestön puheenjohtaja ovat ilmiriidoissa, ei kuitenkaan järjestön näkökulmasta voi olla kestävä. Se vie uskottavuuden nuorisojärjestön politiikalta, hankaloittaa sen toimintaedellytyksiä, ja voi pahimmillaan halvaannuttaa koko järjestön toiminnan. Järjestön tulee jatkossakin toimia puolueen omanatuntona ja haastaa puoluetta, mutta se ei sulje pois hyviä välejä. Poikkeuksellisina aikoina tarvitaan poikkeuksellisia tekoja, ja näistä syistä monet järjestömme aktiivit ympäri Suomen ovat pyytäneet minua asettumaan ehdolle.

Pyrin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi, jotta nuorisojärjestön tulevaisuus saadaan pelastettua. Meidän linjamme tulee jatkossakin olla kristallinkirkas ja perussuomalaista aatetta eteenpäin vievä. Tulevassa syyskokouksessa käsittelemme päivitettyä periaateohjelmaamme, jota uskallan luvalla sanoa hienoksi, ja josta voimme olla ylpeitä. Aatteemme kirkastuu ja monelta osin myös selkiintyy.

Myös järjestön organisaatio kaipaa pikaisesti uudistusta. Kuluvana vuotena erityisesti piirijärjestöjen toiminta on laskenut, eikä nykyinen johto ole osannut antaa sille tarvittavaa tukea. On totta, että samaan aikaan järjestön näkyvyys esimerkiksi mediassa on kasvanut, mutta mikäli perusta ei ole kunnossa, ei myöskään näkyvyydellä ja sen suomalla arvolla ole juurikaan merkitystä. Mediahuomio ei auta piirejämme – mutta puheenjohtaja voi ja hänen tuleekin niitä auttaa.

Minulla on pitkän linjan kokemus toimimisesta Perussuomalaisissa Nuorissa. Olen toiminut aikaisemmin muun muassa Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajana, Helsingin sekä Pohjois-Savon piirien puheenjohtajana ja edustanut nuorisojärjestöä sekä kotimaassa että ulkomailla. Olen ollut käynnistämässä ja kehittämässä piiritoimintaa niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin, ja tunnen niin järjestön kuin perussuomalaisuudenkin moninaiset haasteet. Mikäli minut valitaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi, haluan ensisijaisesti jatkaa järjestön loistavaa poliittista työtä, sekä edistää suhteita puolueeseen ja muihin sidosryhmiin. Erityistä huomiota tässä vaikeassa tilanteessa vaatii kuitenkin jäsenistö ja paikallistason toiminta.

Perussuomalaisena haluan, että maallamme on tulevaisuus, jota ei myydä lyhyen tähtäimen voiton tai poliittisten palkintovirkojen toivossa tai uhrata liittovaltioideologialle. Minulle tärkeintä on rehellinen, isänmaallinen linja, josta en ole valmis tinkimään. Pienyrittäjänä olen tottunut tekemään hartiavoimin töitä, ja olen valmis työskentelemään väsymättä myös järjestömme, puolueemme ja isänmaamme yhteisen edun hyväksi.

Kunnioittavasti teidän,

Samuli Voutila

0505502690

samuli.voutila@gmail.com