Hyvää kansallista kateuspäivää!

Tänään on julkaistu taas verotiedot. Media pääsee mässäilemään suomalaisten ansio- sekä pääomatuloilla. Uskallan väittää, että sosiaalinen media sekä blogit pursuavat taas kommentteja sekä kirjoituksia siitä, kuinka rikkaat ovat jälleen mystisesti riistäneet meitä tavallisia kansalaisia ja kateus pääsee valloilleen.

Minua henkilökohtaisesti ei voisi vähempää kiinnostaa, kuinka paljon joku muu tienaa. Se ei ole yksinkertaisesti minulta mitenkään pois ja pikemminkin olen iloinen, mikäli ihminen on onnistunut elämässään. Yleensä nämä kansakuntamme varakkaimmat ihmiset ovat myös niitä, jotka omalla menestyksellään takaavat työpaikkoja sekä verotuksen kautta toimeentuloa ja hyvinvointia meille muille.

Pitää myös ihailla, että hyvin toimeentulevat ihmiset haluavat asua ja maksaa veroja verohelvetissämme. Suurimmille veronmaksajille voisi jopa antaa ansioristin, perusteena ansiokas isänmaaamme ja yhteiskuntamme rahoittaminen. Sillä tällaisia sankareita Suomi kaipaa lisää – nettoveronmaksajien määrä kun on hävyttömän pieni.

Nykyisessä maailmassa hyvätuloisten on helppo siirtää omaisuuttaan sinne, missä sitä verotetaan mahdollisimman kevyesti. Lisäksi kauhisteltu verosuunnittelu on täysin laillista, ja itse asiassa valtaosa meistä taviksistakin käyttää sitä ahkerasti hyödykseen. Kukapa ei pyrkisi veroilmoitusta laatiessaan pyrkisi käyttämään kaikkia sallittuja verovähennyksiä? Siksi hieman aina ihmettelen, miksi olemme niin tanakasti kieltämässä muilta sellaista, mitä teemme itse vuosittain verottajan suuntaan.

Kansallisen kateuspäivän kunniaksi ehdotan, että Suomessa aletaan pitää 1.11.2017 alkaen kansallista veronmaksupäivää. Siniristiliput liehuvat uljaasti saloissa ja kunnioittavat sitä, että me kaikki haluamme maksaa isänmaallemme veroja, jotta meillä kaikilla olisi parempi olla täällä. Päivä huipentuu vuoden veronmaksajan palkitsemiseen, jolla osoitetaan kiitollisuutta yhteisen hyvän edistämisestä. Idea on vapaa ja täysin käytettävissä.

Hyvää kansallista veronmaksupäivää!