Hyvää Yrittäjän päivää

Tänään vietetään Yrittäjän päivää. Kaikki yrittäjät ovat tämän päivän ansainneet. Teette hyvää työtä Suomen ja hyvinvointimme eteen. Kiitos ja kumarrus siitä!

Jätin eilen (4.9.2017) elämäni ensimmäisen valtuustoaloitteeni. Koska työ ja yrittäjyys pitää Suomen ja myös Kuopion talouden hengissä, julkaisen nyt valtuustoaloitteeni kokonaisuudessani täällä. Ilokseni voin myös todeta, että yli puolet Kuopion valtuutetuista allekirjoitti sen.

Työ Kuopion ja kuopiolaisten eteen jatkuu.

 

Kuopion keskustaan aloittaville yrittäjille yrittäjäkeskus

 

Esitän, että Kuopion kaupunki alkaa välittömästi selvittämään mahdollisuutta hyödyntää kaupungin omistuksessa olevia liiketiloja keskustassa aloittavien yrittäjien yrittäjäkeskuksen perustamiseen.

Yrittäjäkeskuksesta olisi mahdollisuus vuokrata kohtuullista hintaa vastaan sit & go -tyyppisiä työpisteitä. Yrittäjäkeskus tarjoaisi alueen yrittäjille mahdollisuuden verkostoitua ja siellä olisi mahdollisuus pitää neuvotteluhuoneessa myös palavereita.

Kaupungin tulisi aktiivisesti kartoittaa mahdollisuuksia erilaisten sidosryhmien osallistumiseksi mukaan yrittäjäkeskukseen. Esimerkinomaisesti luonnollisia yhteistyökumppaneita hankkeelle olisivat Kuopion yrittäjät, Uusyrityskeskus, Kauppakamari jne. Tällä saataisiin synergiaetua toimijoiden välillä.

Kuopio elää työstä ja yrittäjyydestä. Tämän vuoksi kaupungin tulee tehdä kaikkensa, jotta saamme Kuopioon lisää yrittäjiä ja sitä kautta uusia työpaikkoja. Kaupungin ei pidä veronmaksajien rahoilla tukea yrittäjyyttä, mutta sen tulee mahdollistaa Kuopiossa yrittäjyydelle sellaiset puitteet, että yrittäjät voivat päästä toiminnassaan alkuun ja menestyä. Tämä on niin yrittäjien kuin kaikkien kaupunkilaisten etu.

 

Kuopiossa, 16.8.2017

Samuli Voutila

kaupunginvaltuutettu, PS

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    hyvältä kuulostaa
    Ehdotin yksityishenkilönä joskus 1990-luvulla, pk-yritysten sähköisen viestinnän kehittämiseen liittyen, että esimerkiksi Kuopion torin reunalle asennetaan pääte, mistä näkee paikalliset yritykset – niitä oli jo tuolloin parin tavaratalon verran.

    Nyt pääte on lisäksi kännykkäosoite – jokohan sellainen on?

Kommentointi on suljettu.