Jytkyn jälkeen – avoin kirje Perussuomalaisten kentälle

Perussuomalaiset ovat olleet nyt rapiat viisi kuukautta hallituksessa. Hallitustaival on ollut puolueelle vaikea. Kannatusluvut ovat laskeneet, vaikeita periaatteellisia päätöksiä on jouduttu tekemään, turvapaikkakriisi jatkuu ja Kreikallekin jouduttiin myöntämään rahaa vakausmekanismin (EVM) puitteissa. Kyllä ketuttaa.

Kentällä moni ihmettelee, mihin ne meille tärkeät asiat ovat kadonneet. EU- ja eurokriittisyys on lieventynyt, turvapaikanhakijoita vyöryy maahan enemmän kuin koskaan ja työmarkkinoilla kuohuu. Asiallisia kritiikkejä, joihin en toki puolueen puolesta voi vastata, mutta omalta osaltani kyllä.

Perussuomalaiset ovat hallituksessa, koska Isänmaan etu vaatii sitä. Saimme viime eduskuntavaaleissa kansalta mandaatin toimia eduskunnan toiseksi suurimpana ryhmänä, ja tätä kautta myös vastuu Isänmaan asioista kasvaa. Meille kaikille aate on tärkeä, mutta eikö Isänmaan etu mene kaiken sen edelle?

Mietitäänpä nyt hetki jos olisimme jääneet oppositioon. Todennäköisesti maata johtaisivat ne samat tahot, jotka sössivät maan asiat viimeiset neljä vuotta. Juuri tämän sössimisen takia meille saapuu väkilukuun suhteutettuna Euroopan neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita, talous on kuralla ja erilaisten tulonsiirtomekanismien kautta Euroalueen kriisimaille tungetaan rahaa.

Viisi kuukautta politiikassa on todella lyhyt aika. Harvoin siinä ajassa mitään maata tai maailmaa mullistavaa tehdään, mutta nykyinen perusporvarillinen hallitus on tehnyt jo paljon. Maahanmuuttopolitiikkaan on tulossa huomattavia kiristyksiä, maan taloutta koitetaan vihdoinkin saada tasapainoon, valtaa pääkaupungista siirretään maakuntiin (kiitos SOTE-uudistuksen), reserviläisten kertausharjoitusten määrää kasvatetaan jne. Nämä kaikki asiat on siis tehty vain viidessä kuukaudessa.

Monia toki harmittaa puolueen hallituksessa oleminen. Monet ovatkin jo jättäneet puolueen tai harmistuksissaan miettivät sitä. Koska rakastan urheilua, haen tähän nyt vertauskuvan sieltä. Jos kannattamasi joukkue on tappiolla, ja se tarvitsee eniten juuri nyt Sinun tukeasi, hyppäätkö vastustajan kelkkaan mukaan, vai kannustatko omaa joukkuettasi entistä kovemmin? Siinä on meille kaikille mietittävää.

Kunnioittavasti,

Samuli Voutila

Kuopion Seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja (2016)

Pohjois-Savon PS Nuorten puheenjohtaja (2016)

GSM: 0505502690