Kauppojen aukioloajat vapautuivat – ihmeiden aika ei ole ohi

Suomen eduskunta päätti tänä armon päivänä (15.12.2015) sallia kauppiaiden päättää itse, milloin kauppaansa pitävät auki. Kauppojen aukioloaikojen esteet siis puretaan. Päätös on historiallinen ja oikea.  On älytöntä rajata elinkeinovapautta – kyllä kauppias itse tietää koska kauppaansa auki pitää.

Pitää kyllä tosin ihmetellä, miten on mahdollista että vasta armon vuonna 2015 kauppiaat saavat toteuttaa elinkeinovapautta täysimääräisesti. Toki sosiaalidemokraattisessa Suomessa ei haluttu antaa ”porvareiden” pitää kauppojaan auki – kansalaiset olisivat saattaneet huomata että kaupassa voi käydä myös muulloin kun keskustavalta siihen luvan antaa.

Suomi on suossa. Meillä talous sakkaa, työttömyys kasvaa ja ihmisten on paha olla. On hyvä että hallitus pyrkii toimillaan turvamaan taloudellisen toiminallisuuden ja takaamaan elinkeinovapauden toteutumisen myös Suomessa. Vielä kun Alkon monopoli puretaan ja sallitaan viinien myynti ruokakaupoissa, aletaan olemaan 2000-luvun sivistysvaltion tasolla.

 

Kunnioittavasti,

Samuli Voutila

0505502690

samuli.voutila@gmail.com

Kommentit

  • plokkariukki

    Onko Samuli sitä mieltä että viinakaupat, kapakit ja kaikki kaljanmyyntipisteekin pittää olla aena aaki. Sitten on joku muukin pe..se aaki kun plokkariukki. Pikavippipaikat aina aaki jne. Olin ennen yrittäjä, mutta kun joskus viimeinen asiakas tuli tupaan tai soitti jouluaattona klo 18, just kun olin pääsemässä kinkkuun kiinni alako harmittamaan. Hävis rahan ahneus siihen, vaihdoin alaa. Mutta pöljä kun olin ja olen edelleen, niin vaihdoin alalle, jossa työnantaja määräsi minut töihin ja varalle silloin kun halusi. Ei siinä kysytty työntekijältä haluatko töihin jouluaattona, joulupäivänä, uudenvuodenpäivänä jne. Onneksi kuitenkin maksoi eläkemaksut, joista nyt nostan pientä eläkettäni, yrittäjänä en vielä silloin eläkepäiviä juuri miettinyt. Oma vika!

  • Timo Suhonen

    ”Toki sosiaalidemokraattisessa Suomessa ei haluttu antaa ”porvareiden” pitää kauppojaan auki”
    Tämä ei nyt oikein sosialidemokraatille oikein auennut? Viittaus joka ei johtane mihinkään realiteettiin!

Kommentointi on suljettu.