Kiitos Kuopio! Tervetuloa Helsinki.

Olen tällä päivämäärällä (10.6.2020) jättänyt Kaupungin kansliaan eronpyyntöni Kuopion kaupungin ja maakunnallisista luottamustehtävistäni. Eroon ei liity suurempaa dramatiikkaa vaan olen päättänyt siirtää kirjani Helsinkiin, jossa nykyisin valtaosan ajastani vietän. 

Haluan kiittää kaikkia äänestäjiä luottamuksestanne ja on ollut kunnia edustaa teitä kaupunginvaltuustossa ja muissa luottamustehtävissä! Erityisen kiitollinen olen myös saamastani äänimäärästä Savo-Karjalan vaalipiirissä eduskuntavaaleissa. Olette mahtavia immeisiä. 

Ymmärrän, jos joku on pettynyt tai jopa suuttunut päätöksestäni. Voin kuitenkin vakuuttaa, että ne asiat, joiden vuoksi minua äänestitte, tulee olemaan esillä Perussuomalaisten valtuustoryhmän toimesta myös eroni jälkeen. Tulette myös tarvitsemaan Perussuomalaisia entistä enemmän tulevaisuudessa, jotta Kuopio pysyy hyvänä ja turvallisena kaupunkina myös jatkossa. Äänestäkää siis tulevissa kuntavaaleissa Perussuomalaisia.

Haluan myös kiittää muiden puolueiden luottamushenkilöitä ja kaupungin virkamiehiä. Kanssanne on ollut mukava tehdä töitä kuopiolaisten ja koko maakunnan eteen. Muutamia ylilyöntejä valtuuston kokouksissa on esiintynyt, mutta se myös kuuluu tähän lajiin. Enemmistö luottamushenkilöistä osaa käsitellä asiat asioina, ovat lupsakoita savolaisia ja tekevät hyvää työtä. Teitä minua jää vilpittömästi ikävä. Kiitos siis teille.

Miten tästä eteenpäin? Jatkan politiikkaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimus- ja järjestöjaoston jäsenenä ja tulen asettumaan ehdolle kuntavaaleissa 2021 Helsingissä. Olen asunut Helsingissä noin puolet elämästäni ja kaupunki on minulle tuttu ja rakas entuudestaan. Uskallan jopa väittää, että Helsingissä on tarvetta ja tilausta rehellisesti isänmaalliselle ja yrittäjä- sekä maanpuolustushenkiselle aktiiviselle toimijalle.

Mies voi lähteä Savosta mutta Savo ei miehestä. Tämä vanha sanonta pitää paikkansa myös omalla kohdallani. Kun 2013 muutin takaisin Kuopioon oli se minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä asia. Elämä kuitenkin vie meitä aina kohti polkuja, joita emme saattaneet nähdä etukäteen. Nyt tuo polku omalta osaltani vie kohti etelää ja Helsinkiä. Savolaisuus ei miehestä lähde -hyvässä ja pahassa. 

Kuopio tulee olemaan minulle aina rakas ja toinen kotini. Toisen yritykseni kotipaikka säilyy Kuopiossa, perheemme kesämökki ja minulle rakkaat sukulaiset ja ystävät myös. Eli moikataan kun tavataan torilla muikkuja syödessä tai KuPsin sekä KalPan peleissä! Siellä minut näkee myös tulevaisuudessa.

 

Kaikkea hyvää teille kaikille näihin haastaviin aikoihin. 

Teidän,

Samuli Voutila