Kohtaaminen kompassilla

Kirjoitukseni itsenäisyyspäivän juhlan monikulttuurisuusteemasta sai aikaan pienimuotoisen kohun Kuopiossa taannoin. Sain paljon palautetta puolesta ja vastaan ja olen kaikesta siitä kiitollinen. Mielipiteeni on edelleen sama juhlan teemasta ja toivon, että jatkossa kaupunki ottaa suomalaisen ja savolaisen kulttuurin paremmin huomioon itsenäisyyspäiväjuhlissa. Meidän tehtävämme on vaalia suomalaista ja savolaista kulttuuria.

Uskon kuitenkin vuoropuheluun ja kasvotusten puhumiseen, vaikka ihmiset olisivatkin eri mieltä. Olin äärimmäisen otettu, kun Setlementti Puijolan Kompassin kotouttamisen asiantuntija Tsega Kiflie kutsui minut eilen (13.12.2017) vierailemaan heidän luonaan. Kävimme keskustelua maahanmuutosta, kotouttamisesta ja siitä, että kaikkien tulee kunnioittaa yhteisiä pelisääntöjä. Olimme harvinaisen samaa mieltä monesta asiasta ja uskon, että teemme asiakysymyksissä yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

Arvostan Tsegan kaltaisia ihmisiä, jotka pystyvät keskustelemaan vaikeistakin asioista ilman ennakkoluuloja. Toivoisin näkeväni tätä henkeä myös valtuustossa enemmän. Kansainvälisyyttä Kuopiossa ja on tulee olemaan, joten meidän pitää löytää keinot siihen, miten näitä asioita hoidetaan. Poliittiseen monikulttuurisuuteen en usko, mutta pragmaattisella savolaisella tavalla voimme tehdä politiikka, jossa sekä Kuopio että tänne tulijat hyötyvät. Olen monta kertaa sanonut: Tänne on tervetullut tekemään töitä, yrittämään ja opiskelemaan, kunhan noudattaa meidän lakejamme ja sääntöjämme.

Olen tullut politiikkaan muuttamaan asioita. Suhtaudun asioihin pragmaattisesti ja puolustan aina kuntapolitiikassa Kuopion ja kuopiolaisten etua. Meidän pitää löytää keinot hyväksytyn kaupunkistrategiamme puitteissa siihen, että emme muiden suurien kaupunkien tapaan epäonnistu maahanmuuttopolitiikassa. Kenties meidän on aika luoda Kuopioon oma maahanmuuttopoliittinen ohjelma, jossa näitä kysymyksiä pohditaan?

 

Tähän työhön tarvitaan meitä kaikkia.

Jätä kommentti

*