Kuntapolitiikka starttasi valtuuston iltakoululla

Eilen (21.8.17) pidettiin Kuopion kaupunginvaltuuston iltakoulu. Iltakouluna aiheena oli kaupunkimme kärkihankkeet ja hulavesijärjestelmä. Rakkaaseen kotikaupunkiimme on tulossa 2030-luvun loppuun mennessä 4 miljardin edestä investointeja. Luvuissa tämä tarkoittaa 13000 uutta asukasta, 9000 asuntoa, 9000 työpaikkaa ja 7000 opiskelijaa. Ei ihan nappikauppaa enää.

Mitä nämä suurhankeet sitten ovat? Savilahden kampus- ja asuinalue, Asemanseudun uusi “Kuopion portti”, Mölymäen alueen kehittäminen (Stadionhanke siinä mukana), Kuntolaakso-Hatsala ja Kuopionlahti. Massiivisia ja tärkeitä hankkeita koko Kuopiolle. Tavoitteleehan kaupunki 150000 asukkaan kaupunkia vuoteen 2030 mennessä.

Itse kaupunginvaltuutettuna haluan mahdollistaa asioita Kuopiolle ja kuopiolaisille. Näen meidän kaikkien etuna, että pyrimme kasvattamaan ja tehostamaan kaupunkiamme. Itä-Suomen kasvukeskuksena pärjäämme paremmin niin kotimaamme verrokkikaupunkeihin nähden, mikäli uskallamme kasvaa ja investoida.

Esitin kysymyksen erityisesti Mölymäen Stadionhankkeen etenemisestä. Kuopio tarvitsee kunnollisen stadionin, jossa voimme pelata pääsarjatason jalkapalloa sekä kansainvälisiä otteluja. Tämän lisäksi Stadionia voidaan hyödyntää erilaisten tapahtumien järjestämiseen, kuten konserttien ja ulkoilmatapahtumien. Toivon ja vaadin, että asiassa edetään virkamiesten tasolla ripeästi ja saamme aikanaan ehdotuksen myös valtuuston käsiteltäväksi.

Seuraava valtuuston kokous on 4.9.2017. Sitä voi seurata kaupungin sivuilta suorana. Tulen jättämään siellä myös ensimmäisen valtuustoaloitteeni, josta kerron tulevalla viikolla lisää. Työ Kuopion ja kuopiolaisten eteen jatkuu.

Samuli Voutila

kaupunginvaltuutettu, PS