Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea siirrettävä sovitusti Kuopioon

Kannanotto, 16.3.2016

Pohjois-Savon Perussuomalaiset Nuoret ry

Julkaisuvapaa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea siirrettävä sovitusti Kuopioon

Pohjois-Savon Perussuomalaiset Nuoret vaativat, että Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea siirtyy kokonaisuudessaan vuoden 2009 päätöksen mukaisesti Kuopioon. Fimean johto on tietoisesti jarruttanut demokraattisen päätöksen toteuttamista ja näin ollen halventunut sitä sekä alueellistamispolitiikkaa.

Fimean siirtymistä viime syksynä selvittäneet professorit Juha Kinnunen ja Teemu Malmi esittivät, että siirtyminen Kuopioon tulee hoitaa aikataulussa ja jo kertaalleen tehty alueellistamispäätös tulee viedä loppuun saakka. Eilisen (15.3.2016) ministeri Mäntylän päätöksellä aikaisemmin tehtyä päätöstä sekä professorien suositusta ei kunnioiteta.

”Päätökseen sisältyy myös paljon muutakin kuin itse Fimean fyysinen sijainti. Mikäli jo vuosia sitten tehtyä päätöstä ei viedä sovitusti päätökseen, on se isku demokratiaa sekä maakuntia vastaan. Virkamiesten muuttohaluttomuus ei voi kävellä niiden ylitse” jyrähtää Pohjois-Savon Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Pohjois-Savon Perussuomalaiset Nuoret vetoaa vielä kerran ministeri Mäntylään sekä valtioneuvostoon, että hallitus toimii myös Kehä III:n ulkopuolisen Suomen turvana ja pyrkii edistämään muun kuin pelkän Helsingin kehitystä. Mikäli Fimean toimintoja ei siirretä sovitusti Kuopioon, antaa se myös vakavan merkin muualle Suomeen – vain Helsinki kelpaa päätoimipaikaksi.

Lisätietoja:

Samuli Voutila

puheenjohtaja

Pohjois-Savon Perussuomalaiset Nuoret ry

0505502690

samuli.voutila@ps-nuoret.fi

www.ps-nuoret.fi/pohjois-savo