Lahjoita veteraanille kauppareissu

Sain eilen postissa Veteraanivastuu ry:ltä kirjeen, jossa pyydettiin tulevan 100-vuotisen Suomen juhlavuoden kunniaksi lahjoittamaan veteraanille kauppareissu tai apteekkikäynti. Minimisumma oli 10€, tai vähemmänkin oman maksukyvyn mukaan. Olen vuosittain antanut 11 vuoden ajan veteraaneille rahaa ja teen sen luonnollisesti myös nyt.

Veteraanien eteen tehty työ on meille aktiivisille reserviläisille kunnia-asia. Esimerkiksi Kuopion Reserviläiset auttavat kotona asuvia veteraaneja lumien pudottamisessa, nurmikonleikkuussa jne. Käymme myös vuosittain rollaattorimarssilla sotiemme veteraanien kanssa. Armeijan ”kaveria ei jätetä” pätee myös reservissä.

Sain kunnian haastatella sotiemme veteraania Hannes Hyvöstä tämän vuoden tammikuussa. Tapaamisemme kesti useita tunteja ja olisimme voineet jatkaa keskusteluamme vaikka päiväkausia. Keskustelimme toki myös sodasta, mutta elämästä ja sen merkityksestä yleisesti. Hyvönen haavoittui vakavasti jatkosodassa ja kotiutui sairaalasta vuosi sodan loppumisen jälkeen, 1945. Antaa perspektiiviä siihen, millaisia uhrauksia Isänmaamme itsenäisyyden eteen on tehty.

Suomessa on elossa vajaat 22 000 veteraania. On tärkeää, että niin kauan kuin yksikin heistä on elossa, pidämme huolta heistä. Veteraanit ovat ansainneet kaiken kunnioituksen ja tuen mitä yhteiskunta ja me tavalliset suomalaiset voimme tarjota. Ilman heitä, emme viettäisi 6.12. itsenäisyyspäivää. Siksi kannustan kaikkia lähtemään mukaan veteraanien tukemiseen. Olemme sen heille velkaa.

Lahjoittaa voit täältä:

http://veteraanit.fi/lahjoitustilit/