Paha saa vallan, kun hyvät ihmiset eivät tee mitään

Terroristeille ei tule koskaan antaa periksi, kuten ei myöskään pelolle. Ranskan viime viikonlopun terrori-isku oli kauhea, hirvittävä ja hyökkäys meitä kaikkia vastaan. Vielä kerran osanottoni kaikille uhreille, heidän omaisilleen ja Ranskalle. Me seisomme rinnallanne.

Vai seisommeko sittenkään? YLE:n tekemän uutisen mukaan, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) on sitä mieltä, että Suomi ei voi auttaa Ranskaa sotilaallisesti. Nykyinen lainsäädäntömme estää sotilaallisen avunannon. Tämä on sinällään absurdia, sillä auttaako kukaan meitä, mikäli emme ole valmiita auttamaan liittolaisiamme heidän hädän hetkellään?

Suomessa tulee ymmärtää se, että pelkät pehmeät keinot eivät enää auta. Länsimaiden tulee vastata terrorismiin sen vaatimalla tavalla – eli voimalla.  Voimakeinojen tarpeellisuudesta toki voi olla monta eri näkemystä, mutta näyttää väistämättömältä, että terrorismin torjumiseen eivät riitä pelkät Euroopan sisäiset turvatoimet, vaan tarvitaan laajempaa liittoutumaa siirtämään sota terroristien kotikentälle. Tähän tarvitaan myös sotilaallista voimaa, ja Suomen tulee myös hoitaa oma osansa.

Sotilaallisen voiman lisäksi toki tarvitaan myös pehmeitä keinoja. Ihmiset, jotka ovat syystä tai toisesta ajautuneet lähelle terroristijärjestöjä – mutta eivät ole syyllistyneet rikoksiin – tulee saada pois terrorismin ikeen alta. Uskon, että erityisesti uskonnolliset yhteisöt ovat tässä avainasemassa. Auttakaa jäseniänne ja ottakaa nollatoleranssi vihasaarnaukseen.

Aikana, jolloin uskomme vapauteen, ihmisoikeuksiin ja oikeuteen elää ilman kuolemanpelkoa, ei hyssyttely auta. Jos uskomme näihin meille tärkeisiin arvoihin, tulee meidän olla myös valmis puolustamaan niitä, tarvittaessa ase kädessä. Näin tekivät jo esi-isämme aikanaan jääkäriliikkeen muodossa. Nyt on meidän vuoromme.

Kunnioittavasti,

Samuli Voutila

0505502690

samuli.voutila@gmail.com

Kommentit

Kommentointi on suljettu.