Vuoden 2017 satoa valtuustossa

Tämän vuoden viimeinen valtuuston kokous oli maanantaina 18.12.2017. Valitsimme yksimielisesti uudeksi kaupunginjohtajaksi Jarmo Pirhosen ja hyväksyimme vuoden 2018 budjetin äänestysten kautta. Kuten aikaisemmin kerroin, esitin säästöjä alijäämäiseen budjettiimme ja lisärahoja mm. lähiliikuntapaikkoihin. Valitettavasti ne eivät menneet läpi valtuustossa. Tällä oltaisiin saatu taitettua lähes 2 miljoonaa euroa budjettimme alijäämästä. Vuonna 2018 lisävelkaa syntyy 12,4 miljoonaa euroa.

Kulunut puoli vuotta valtuustossa on ollut mielenkiintoinen ja se on opettanut paljon. Velkaantuminen ei näytä olevan ongelma ja kaikille halutaan kaikkea kivaa. Toki se on ymmärrettävää, mutta olen edelleen huolissani käyttötalouteen kohdistuvasta velasta. Se tulee joskus maksettavaksi ja sen maksaa kuopiolaiset. Tavalla tai toisella. Tähän kehitykseen tulee saada jotain tolkkua ja tulen jatkossakin pitämään kuopiolaisten veronmaksajien rahoista huolta.

Kärkihankkeita meillä on tulossa ja ensimmäisenä starttaa ensi keväänä Kuopion portti. Asemaseutu on jo pitkään kaivannut remonttia ja freesausta. Onneksi tämä nyt toteutuu ja 80-luvulle jämähtänyt asemanseutu tuodaan tälle vuosituhannelle. Toivottavasti Mölymäen rakentaminen päästään aloittamaan aikataulussa ja saamme tehtyä ensi vuonna päätöksen myös uudesta stadionista. Henkilökohtaisesti kannatan stadionia Kuopioon. Vetovoimatekijänä se on merkittävä tulevaisuuden jalkapallon kannalta ja tarjoaa myös puitteet junioritoimintaan.

Arvoisat äänestäjäni. Kiitän luottamuksestanne ja olen omalta osaltani pyrkinyt edistämään niitä asioita, mitä vaaleissa teille lupasin. Olen laittanut päätöksenteossa aina Kuopion ja kuopiolaiset etusijalle, pyrkinyt veronmaksajien rahojen huolelliseen käyttöön, puolustanut suomalaista ja savolaista kulttuuria sekä edistänyt yrittäjyyden ja työllisyyden edellytyksiä Kuopiossa. Tätä työtä tulen jatkamaan myös vuonna 2018.

Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille toivottaen,


Samuli Voutila

kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

 

Kommentit

 • Tyypillinen maajussi

  Semmoinen juttu,että joutomiehiksi leimattavissa olevien ei kannata puhua mistään sadoista yhtään mitään kun ei sanan merkitystä ymmärrä

  • Järjen häivä

   Ressukka taidat olla itse. Saamapuolella?

 • Järjen häivä

  Voutilalla on prioriteeti kunnossa!

  Hyvää Joulua!

 • Kaunis

  Rakastan seksiä. Minun yhteyshenkilöni täällä room.info Hauskaa tiedossa!

Kommentointi on suljettu.