Äitiyspakkaus antaa arvon lasta vatsassaan kantavalle naiselle

http://www.kela.fi/aitiyspakkaus

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari jätti 7.3.2017 peruspalveluministeri Juha Rehulalle kirjallisen kysymyksen äitiyspakkauksen nimen muuttamisesta. Emma Karin mielestä ÄITIYSpakkaus ei nimensä vuoksi tunnusta vanhempien yhdenvertaisuutta. Äitiyspakkaus pitäisi Karin mielestä muuttaa. Jatkossa äitiyspakkausta tulisi kutsua nimellä vauva- tai perhepakkaus.

Olin 21-vuotias saadessani ensimmäisen lapseni ja ensimmäisen äitiyspakkaukseni. Molempien lastemme kohdalla meille otettiin äitiyspakkaukset. Vaikka pakkaus tuli nimelläni ja pakkauksen nimikin on ÄITIYSpakkaus, niin siltikin mieheni puki lapsiamme pakkauksen vaatteisiin samoin tavoin kuin minäkin. Pakkauksen nimi ei estänyt häntä olemasta tasavertainen vanhempi lapsillemme eivätkä eri pakkausten nimenmuutokset käytännössä vaikuta mitenkään vanhempien tasavertaisuuteen kotona.

Suomalainen äitiyspakkaus on niittänyt maailmallakin suurta huomiota. Se on ollut tarjolla suomalaisille lapsiperheille 1930-luvulta lähtien. Voimme varmasti sanoa yhteen ääneen, kuinka ylpeitä me olemme suomalaisesta äitiyspakkauksesta. Tämän taustan vuoksi ymmärtänette, kuinka legendaarinen asema ÄITIYSpakkauksella on suomalaisessa yhteiskunnassa. Nimensä vuoksi pakkaus tuo myös arvon lasta vatsassaan kantavalle ja vauvan synnyttävälle naiselle. Onkin aika loogista, että juurikin lapsen kantava ja synnyttävä nainen saa äitiyspakkaus nimisen pakkauksen.

Annetaan siis jatkossakin arvo lasta vatsassaan kantavalle äidille ja annetaan äitiyspakkauksen olla edelleen se vanha ja hyväksi havaittu. Kaikkea vanhaa ja hyväksi havaittua ei nimittäin tarvitse muuttaa.