Eikö hallituksen ahneudella ole mitään rajaa?

Uusi hallitus on aloittanut työnsä ja ensimmäisenä tekonaan se on nostanut valtiosihteereiden, erityisavustajien ja nyt myös puoluetuen määrää.

 

Puoluetukia on viime vuosina tarkoituksellisesti laskettu. Kyse on ollut siitä, että kun tavallisiin kansalaisiin on kohdistettu säästöjä, myös puoluekentältä on edellytetty säästöjä. On katsottu, että säästöjä vaativat eivät saa olla säästötalkoissa vapaamatkustajia.

 

Hallitus nostaa puoluetukia yhteensä 7,4 miljoonalla euroilla. Samaan aikaan eläkeläisille luvattu vappusatanen on kutistumassa olemattomiin. Puoluetukia halutaan nostaa, koska Keskustan puoluetuki laski 2,6 miljoonaa vaalien tuloksen takia. Puoluetuen noston jälkeen Keskusta saisi tästä karkeasti puolet takaisin. Kansan tahtoa ei haluta kunnioittaa.

 

Perussuomalaiset vastustivat viime vaalikaudella ainoana puolueena puoluetukien korotusta, joka muka tarvittiin maakuntavaalien takia. Vaalit jäivät pitämättä, mutta rahat kyllä menivät.

Hallitus esitti lisätalousarviossa myös liki kolmen miljoonan lisäystä loppuvuodelle valtioneuvoston kanslian toimintamenoihin, kun hallitus palkkaa peräti 82 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa edellisen hallituksen 42 avustajan sijaan. Siis melkein kaksinkertaisen määrän. Nämä paikat menevät esimerkiksi tippuneille kansanedustajille, jotka kansa äänesti pois vallasta. Hallituksen avustajamitoitus on nyt 4,3, mutta aputarvitseville vanhuksilla se ei ole edes 0,7.

 

Kaiken tämän tuhlailun jälkeen sopii kysyä, eikö tämän hallituksen ahneudella ole mitään rajaa?