Husu Husseinin lausunnot ovat yritys vaientaa tietty kansanosa

Nainen kävelee torilla kohti perussuomalaisten telttaa työntäen rattaissa pientä lastaan. Hän tulee nykäisemään hihasta ja kertoo, että aikoo äänestää minua, koska on huolissaan vastasyntyneen lapsensa turvallisuudesta nyky-Suomessa.

Vanha mummo kävelee rollaattorin kanssa Perussuomalaisten teltalle ja kertoo murheensa omaishoitajana. Hän ilahtuu, kun kuulee minun olevan lähihoitaja ja työskennelleen vanhusten kotihoidossa. Hän kertoo, että aikoo äänestää Perussuomalaisia, koska hän kokee vain perussuomalaisten ajavan tavallisen mökinmummonkin asiaa.

Kollegani lähettää minulle tekstiviestin ja kertoo äänestäneensä minua ja toivovansa, että pidän lastensuojelun ongelmakohtia esillä eduskunnassa.

Kaikki he. Rasisteja. Sanoo SDP:n Husu Hussein.

Yllä muutama kohtaaminen vaalityöni aikana. Perussuomalaisia kyllä äänestetään kriittisen maahanmuuttolinjankin vuoksi, mutta ei vain siksi. Eivät kaikki esimerkiksi minuun yhteyttä ottavat, ota puheeksi maahanmuuttoa. Kuitenkin kaikki. Rasisteja. Sanoo Husu.

Maahanmuutto ja sen ongelmat ovat vakiintuneet aiheeksi poliittisessa keskustelussa, koska sen ongelmat ovat kasvaneet vuoden 2015 jälkeen. Asiallinen ja ongelman ratkaisuun pyrkivä keskustelu ei ole paha vaan se on yhteiskunnan toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeä. Mikäli joku tai jotkin pyrkivät tukahduttamaan keskustelun jostakin aiheesta, on se vahingollista yhteiskunnalle ja sen avoimuudelle sekä lopulta jopa koko kansalle. Maailma on täynnä esimerkkejä tästä. SDP:n Husu Husseinin lausunnot ovat yritys vaientaa tietty kansanosa – perussuomalaisten kannattajat ja äänestäjät leimaamalla heidät kaikki. Osoittelemalla kuin pahainen pieni koulukiusaaja.

Hussein kertoo pysyvänsä kannassaan, että kaikki yli puolimiljoonaa perussuomalaista äänestänyttä ovat rasisteja. Sinällään sananvapauteen vedoten en itse henkilökohtaisesti tunne minkäänlaisia tunteita Husun sanomisista. Ulos eduskunnasta jäänyt mies nyt vain näyttää haluavan itselleen huomiota, ei sen kummempaa.

Mutta.

Kun katsoo Suomessa jaettuja tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan,  on selvää, että mikäli Husun kuvaama ryhmä olisi jokin muu kuin Perussuomalaiset ja negatiivinen adjektiivi jokin muu, olisi tuomio jo kirjoitettu.

Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista seurata tutkintapyynnön käsittelyä ja sitä, miten SDP tähän reagoi. Pääministeri Antti Rinne ei lausuntonsa mukaan pitänyt Husseinin kannanotosta ja hyvä niin. Jokaisen kansanosan ääntä on demokraattisessa valtiossa kuultava eikä kukaan politiikassa toimiva saa sitä yrittää vaientaa.

Kommentit

 • Persut uhriutuu aina

  Kaikki rasistit ei oo persuja
  Mutta
  Kaikki persut on rasisteja.
  Husu käyttää samaa taktiikkaa mitä persut ja nyt sitten uhriudutaan

 • Paha kello kuuluu kauemmaksi.

  On hyvä huudella kauempaa niin että koko Suomi kuulee. Husu Husseinin huutelu voidaan ymmärtää jonkun ryhmän julkisena halveksuntana ja tölvimisenä sekä mustamaalamisena.

  Julkisessa keskustelussa on lupa huudella ja nimitellä äänestäneitä kansalaisia rasisteiksi ja leimata demokraattisesti toimivaa puoluetta rasistisiksi.

  En usko että huutelija osaisi edes hävetä huutelujaan.
  Julkisuudessa huutelijasta ollaan tekemässä sankarinviittaa kantavaa sankaria, esikuvaa sellaisille joilla on tarvetta ryhtyä huutelijoitten kuoroon.

 • Janne Torikka

  Ei tuo kutsumasi ”persujen taktiikka” näytä olevan itsellesikään vierasta. Itseäni lähinnä huvittaa kaltaistesi ihmisten kommentoinnit, ollaan olevinaan suvaitsevia ja avoimia, mutta silti niputetaan kaikki samaan, jos oma aate ei kohtaa.
  Jos kyky keskusteluun ja omien mielipiteiden puolesta puhumiseen loppuu, niin eihän siinä enää muuta voi sanoa kuin ”rasisti”.

 • Tike

  Onneksi voi kutsua rasistiksi ja uhriutujaksi, kun argumentit loppuvat.

Kommentointi on suljettu.