Kaksi asiaa, jotka unohtuivat Helsingissä marssineilta

Helsingissä parisataa ihmistä marssi turvapaikanhakijoiden turvallisuuden puolesta. Iltalehden uutisten mukaan kulkueen iskulauseissa vaadittiin esimerkiksi turvallisempia kulkureittejä turvapaikanhakijoille.

Pienen pakolaispojan -tai tytön kuolema kesken venematkan jättää vain paatuneimmat psykopaatit tunteettomiksi. Mitä asialle pitäisi siis tehdä ? Mielestäni kaikille paras ja turvallisin vaihtoehto olisi turvapaikanhakijoiden ohjaaminen pakolaisleireille heidän naapurimaihinsa. Sieltä länsimaiden olisi helpompi järjestää pakolaiskiintiöidensä puitteissa ihmisille turvallinen matka uusiin kotimaihinsa. Miksi näin ei käytännössä kuitenkaan toimita? Tähän en minä kykene vastaamaan, mutta mieleeni juolahtaa ajatus siitä, että ehkäpä ihmissalakuljettajat tienaisivat tällä systeemillä liian vähän.

Kun kanssaihmiset kotimaassani marssivat turvapaikanhakijoiden turvallisuuden ja oikeuksien puolesta, tunnen naisena tarpeen ottaa esille MYÖS eurooppalaisten naisten ja tyttöjen oikeudet. Saksassa annettiin vastikään ensimmäinen tuomio Kölnissä uudenvuodenyön aikana tapahtuneista rikoksista. Monelle Kölnin tapahtumat lienevät jo tuttuja. Jos ne eivät kuitenkaan ole, tästä linkistä saat lisää tietoa. Kölnin osalta otsikoihin nousi varsinkin naisiin ja tyttöihin kohdistuneet joukkoahdistelut. Myös Helsingissä nähtiin vastaavaa ja poliisi kertoi ilmiön olevan täysin uusi Suomessa. Lisäksi Suomessa on huolestuttu lisääntyneistä raiskauksista, joissa osassa uhri on pahimmillaan ollut vasta lapsi. Onkin aivan luonnollista esittää huolenaihe myös kaikkien eurooppalaisten naisten ja tyttöjen turvallisuuden puolesta sekä vaatia myös heille oikeuksia ja turvallisempia kulkureittejä kotimaassaan. Eihän kenenkään pitäisi tulla raiskatuksi kotimatkallaan?

Lyhyesti virsi kaunis: turvallisuudentunne kuuluu kaikille – myös eurooppalaisille. Ja turvapaikanhakijoiden turvallisuutta voidaan parantaa ohjaamalla heidät naapurimaihin pakolaisleireille. Nämä kaksi tärkeaa asiaa unohtui Helsingissä marssineilta – tai sitten kumpainenkaan ei vain kiinnosta.

Kommentit

 • Juhani Tanski

  Sanna Antikainen väittää, että ”kaksi tärkeaa asiaa unohtui Helsingissä marssineilta – tai sitten kumpainenkaan ei vain kiinnosta”.
  Hän perustaa juttunsa Iltalehden 91 sanan juttuun tapahtumasta.
  1. Mielenosoituksella on aina joku teema: kaikkien maailman hyvien asioiden puolesta ei demonstroida.
  2. Jos IL mainitsee vain pääteeman, se ei tarkoita, ettei em. kahta asiaa olisi käsitelty puheissa. Unohdusväite ei pidä paikkaansa.
  Jos vastustaa pakolaisiin tai naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, se ei todista, että hyväksyy miehiin tai kantaväestöön kohdistuvan väkivallan.

Kommentointi on suljettu.