Oma prikaati takaisin!

Pohjois-Karjalan Prikaati lopetti toimintansa Kontiolahdella vuonna 2013. Varuskunnassa koulutettiin lähes 100 000 varusmiestä. Nykyisin suurin osa itäsuomalaisista nuorista ohjataan palvelukseen Kainuun Prikaatiin. Matkaa lakkautetun Kontiolahden ja Kainuun varuskunnan välillä on 220 kilometriä.

Prikaatin lopettaminen tarkoitti satojen työpaikkojen menetystä. Myös varuskunnan saama yli 20 miljoonan euron vuotuinen määräraha loppui. Monilla on hyviä muistoja entisestä varuskunnasta, niin myös omalla miehelläni.

Pohjois-Karjalan Prikaatilla oli yli 400:n vuoden päähän ulottuvat perinteet. Nämä perinteet on nyt syytä puhaltaa takaisin henkiin Pohjois-Karjalassa. Pohjois-Karjalan maakunta, Venäjän suora rajanaapuri tarvitsee oman prikaatin viime vuosien kiristyneen turvallisuuspolitiikankin takia. Oli geopoliittisesti hullua lakkauttaa entinen prikaatimme, mutta valtion tulisi korjata tekemänsä vahinko ja alkaa valmistelemaan Pohjois-Karjalan prikaatin takaisin tulemista. Uusi, nykyaikaisen koulutusympäristö olisi maakunnallemme todellinen piristyruiske.