Outoa päätöksentekoa Outokummussa

Outokummun kaupunki vastaanotti  30 pakolaistaustaista ihmistä vuonna 2016. Tällöin pakolaisohjaaja toimi kokonaispäiväisesti.

Tämän hetkisten tietojen mukaan pakolaistaustaisia henkilöitä on Outokummussa yhden perheen verran. Outokummun kaupunginhallitus päätti 7.1.2019 pidetyssä kokouksessaan, että se jatkaa puolipäiväistä pakolaisohjaajan palveluiden käyttöä. Tämä tulee maksamaan kaupungille 20 000 euroa. Pakolaisohjaaja ohjaa yhtä jäljelle jäänyttä perhettä hiukan yli kahden työpäivan ajan viikossa. Palvelun kaupunki ostaa Siun Sotelta.

Kaupungin 2019 talousarvio on 2,1 miljoonaa alijäämäinen. Alijäämäisen talousarvioon vedoten kaupunki ei tarjonnut vanhusväestölleen liukuesteitä kenkiin. Liukuesteet kenkiin olisivat maksaneet 40 000 euroa.

Tein esityksen kaupunginhallituksen kokouksessa ettei 20 000 määrärahoja ja sopimusta ohjauksesta hyväksytä. Se kaatui kannattamattomana. Mielestäni kahden vuoden jälkeen yksilöohjausta yhdelle perheelle ei enää tarvita. Heille on tarjolla sama apu kuin myös muille outokumpulaisille. Kaupungin päättäjien tulisi muistaa, että päätöksenteko tulee olla tasaveroista kaikkia kuntalaisia kohtaan.

Muistutan kuitenkin, että kritiikki mainitusta päätöksenteosta kuuluu esittää vain päättäjiä kohtaan.

Kirjoitus julkaistu 10.1.2019 Outokummun Seudussa.