Pian matkustetaan jälleen hevoskyydillä?

SDP julkisti ilmastonpoliittisen ohjelmansa. Siinä halutaan kieltää polttomoottorilla käyvät autot ja korvata ne sähköautoilla.

Autotalli.com:issa Teslan keskihinta on karkeasti 276 500 euroa. Omakotitalojen keskineliöhinta on 2655€ ja sadan neliön omakotitalo on karkeasti 265 500 euroa. Teslat maksavat siis keskimäärin enemmän kuin 100 neliön omakotitalo. Tavallisella palkansaajalla, saatika pienituloisella, ei tule koskaan olemaan varaa Tesloihin. Antti Rinteellä ja muilla sosiaalidemokraattien eliitillä on ehkä vara sähköautoihin, mutta me muut joudummekin sdp:n unelman toteutumisen jälkeen  tyytymään polkupyöriin tai matkaamaan ajassa 100 vuotta taaksepäin ja ryhtyä hevosen omistajiksi.

Perheellisenä ihmisenä ja palkansaajana täällä Itä-Suomessa sitä aina välillä miettii, mitä joidenkin poliitikkojen päässä oikein liikkuu.  Vakavasti otettavia tavoitteita ei voi rakentaa toiveiden varaan, jonka SDP näyttää tässä tehneen. He nimittäin luultavasti toivovat, että sähköautojen yleistyminen laskee niiden hintaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että puolet pois 276 500 eurosta on suurinpiirtein 138 000 euroa eli edelleenkin sikamainen hinta tavalliselle ihmiselle. Lisäksi on muistettava ettei sähköautokaan ole täysin päästötön. Sähköautot ja niiden akut pitää valmistaa, tämä syö energiaa ja materiaaleja. Sähköautojen käyttämä sähkö pitää myös valmistaa jollakin keinolla. Mielelläni kuulisinkin joltakulta sosiaalidemokraattien ehdokkaista Savo-Karjalassa, kuinka me täällä Itä-Suomessa jatkossa liikkumme, jos teidän unelmat sähköautoista ensi vaalikaudella toteutuvat?

On ensiarvoisen tärkeää, että Suomi on maa, jossa on mahdollista elää, asua ja liikkua kohtuuhinnalla. Tämä luo pohjan hyvälle taloudelle ja työllisyydelle.

Kommentit

  • Pohjoinen ulottuvuus

    Jaaha, siihe loppu SDP äänestäminen, meillä on lähimmät päivystykset illasta aamuun 30km päässä, perhe ja erikoistavara pitää hakee päivystystäkin kauempaa. Tuoreet tuotteet tulee lähikauppoihin kerran viikossa, puoli viikkoo myydää perlkkiä naatteja homehtuneita hedelmiä (vanhat kipataan uusien päälle). Meillä ei ole bussit kulkenut 10 vuoteen, junat sillo ku toimii ja nekin ajaa kilometrien päähän palveluista, jonne pitäs sit jatkaa bussilla tai kävellä, taksii ei ole varaa. Taksi päivystykseen maksaa 50 euroo suunta, niitä on niin vähän ja ne ei ole sote-takseja, et koulu ja tarhapäivinä ei ole aamulla ja päivällä mailla halmeilla eikä juuri öisin päivystä. Töitä ei ilman autoo täällä saa, eikä tule – juuri kaupunkia lähempää. Koulutusta on tajolla, toki saneerattu viimeset 5 vuotta vähemmäksi, ei ole edes lukioo alle 30km ja matkakorvauksia ei saa ”lähiliikeneessä” vaan jää omavastuun alle. Matka ei riiitä kilometrikorvauksiin tai muutakaan, mutta sama matka Heinolasta Naapurikaupunkiin Lahteen oli tuettu, kunnes Sipilän hallitus ajo matkakorvaukset mm. työvoimakoulutuksesta alas. Ilman autoa Suomessa arktisessa ja pitkien ulottuvuuksien maassa ei voi elää. Yrityksiä kaatuu – entisten yritysten lista mitä luin on lähes 400 – 90-luvulta tähän päivään (yhä edelleen riittää hölmöjä kokeilemaan luvattua yrittäjyyttä), muuttopako on suuri tässäkin kunnassa. Kunta ja sote-yhtyä käyttää tukityöllistettyjä ja sitä mieluummin työtoimintapakkoa julkisten tehtävien töiden teettämiseen, järjestelmällisesti viimeisen reilun 10 vuotta vammaiset ja muut on palvelleet kuntaa päivärahan lisällä ja saaneet päivärahaa vastaan asumispalvelunsa nekin. Palkattavat on lähes järjestelmällisesti päättäjien sisäpiiriä, jos ei muuta niin vähintää kummeja ja sisarenlapsia .. Useampi kuntouttavan työtoiminnan aktiivipalvelua suorittava hoitaa kunnan ulkoalueita tänäkin päivänä, vuosien historialla samoissa tehtävissä. Tekevät jopa viranhaltijoiden atk-tehtäviä saamatta palkkaa saati työtodistusta, vielä ku sellasia kirjoitettiin luki todistuksessaenintään ”apulaisena”.

  • Homeinen lopputulos

    Eli autoilua plttomoottoriautoilla ei voi lopettaa, täällä on tasan yks sähköauto eikä yhtäkää julkista lataustolppaa arvelen 30km säteellä. Sähköautoilu ei sovi arktiseen ilmastoon, akut ei anna virtaa ulos kylmänä ja jollain ne lasitkin on lämmitettävä – toimintamatkan kustannuksella siis. Entä auton hytti … Kaminako pitäs takapenkille hankkia? Nyt on SDP mätkähtänyt rähmälleen Vihreiden loitsuihin? Punavihreä liitto vai vedätys? Pää pois Helsingistä ja kattoo maakuntiiin missä ja millä mennään!

Kommentointi on suljettu.