Raiskauksissa ehdoton nollalinja ja kovemmat rangaistukset

Lähiaikoina Suomessa on tullut ilmi useita turvapaikanhakijoiden tekemiä raiskauksia. Eniten koko Suomea on kauhistuttanut kolmen eri 14-vuotiaan tytön raiskaukset. Kahdessa tapauksessa epäillyt ovat turvapaikanhakijoita ja yhdessä ulkomaalaistaustaiset pojat.

Lapseen kohdistuva seksuaalinen väkivalta on äärimäisen traumatisoivaa. Se jättää pysyvät arvet. Yhteiskunnan tärkein tehtävä on suojella lapsia ja nuoria sekä turvata heille turvallinen kasvuympäristö. Tässä tehtävässä Suomi on viime aikojen uutisoinnin perusteella epäonnistunut.

Nämä hirvittävät raiskaukset ovat kuitenkin vasta jäävuoren huippu. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen asteli äskettäin julkisuuden eteen ja kertoi poliisin olevan huolissaan turvapaikanhakijoiden harjoittamasta seksuaalisesta häirinnästä tyttöjä ja naisia kohtaan.

Maahanmuuttovirasto kertoo, että Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille kerrotaan Suomen lainsäädännöstä, tavoista, kulttuurista ja seksuaalisuudesta. Väestöliitto on tehnyt yksityiskohtaisen videon maahanmuuttoviraston käyttöön, jossa pääaiheena on seksuaalisuus. Tänne tuleville miehille siis kerrotaan, mitä Suomessa saa ja mitä Suomessa ei saa tehdä. Missä vika on, kun raiskauksia edelleen tapahtuu?

En pysty kertomaan syitä, miksi valistuksesta huolimatta raiskauksia ja häirintää edelleen tapahtuu tässä laajuudessa. Myöskään Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos ei osannut ottaa kantaa alkuvuodesta siihen, mistä johtuu Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten 17-kertainen yliedustus raiskaustilastoissa verrattuna syntyperäisiin suomalaisiin.

Tilanne on tällä hetkellä hälyttävä. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) on huolissaan yhteiskuntarauhasta – niin olen minäkin. Olen myös erittäin huolissani naisten ja tyttöjen turvallisuudesta ja koskemattomuudesta. Vähintä, mitä voimme tehdä on karkottaa kaikki raiskauksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat nopeutetulla aikataululla. Tämän ohella on perusteltua harkita, tuleeko Suomen enää ottaa maamme sisälle yksin saapuvia miehiä.

Kuten rasismissa, myös raiskauksissa on oltava ehdoton nollalinja. Jokainen lapseen kohdistunut seksuaalinen väkivallanteko ja jokainen raiskaus on liikaa, eikä selityksille ole tilaa. Edelleen myös rangaistusten kyseisistä kammottavista rikoksista oltava kovempia – olipa tekijä kotoisin mistä hyvänsä.

Kommentit

 • Matti Muukkonen

  Kyllä se niin on, että raiskaus on vakavasti otettava törkeä rikos ja suomalaisessa oikeusistuimissa keksitään mitä ihmeellisempiä selityksiä miksi teko olisi lievemmin rangaistava. Raiskaus on aina raiskaus.
  Yksi syy miksi nuoret tytöt joutuvat usein raiskauksen uhreiksi on ns. neitsyt myytti, päästä ”korkkaamaan”.
  Paljon kirjoitetaan ja puhutaan miten houkutellaan itsemurhapommittajiksi ja muihin terroritekoihin lupaamatta, että taivaassa odottaa joukko neitsytä ikäänkuin palkintona teoista vääräuskoisia kohtaan.

 • Jukkaboy

  Kirjoittaja ei ole ottanut tätä ennen yhteenkään aikaisempaan raiskaukseen kantaa..
  Miksi tarvitaan mamu että ihmiset paheksuvat??

  • Vaan, Mie

   Ehkä se johtuu siitä, että mamu sanoo olevansa:
   – vainottu,
   – kidutettu,
   – ahdisteltu,
   – viaton,
   – syytön,
   – rehellinen,
   – islamistien uhkailema muslimi
   ja tarvitsevansa turvapaikkaa, suojelua & muuta kädestäpitämistä.

   Mutta täällä ryypätään päivät pitkät sekä ahdistellaan & raiskaillaan lapsenikäisiä ja vähän vanhempiakin yksin, kaksin tai isommalla porukalla.

   Joku voi nähdä vähän sanojen ja tekojen ristiriitaa?

 • Yks suomalainen äiti vaan

  Asiaa puhuttu. En ymmärrä että Miksi raiskaajia ei voisi vaikka kuohia. Silloin ei ainakaan enää toista kertaa Sortuisi samaan rikokseen ja muistaisi lopun elämää. Tai sitten ihan jalkapuu ajat takaisin niille… Paljon kovemmat rangaistukset ja varsinkin mamujen kohdalle koko loppuelämää koskeva karkotus !

 • Itä-suomi

  Mikä se olikaan Juukalainen neitsyt?

  Juoksee kovemmin kun velipojat…….

 • joku

  Erittäin hyvä kirjoitus. Kaikki raiskaus on väärin ja siitä pitäisi antaa ankarampia tuomioita. Ja jos turvapaikan hakijat ovat tämänlaisia niin kuinka synkkä on tulevaisuus naisille. Jotkut somalit sanoivat tv haastattelussa että somali raiskareita on suojeltu eikä annettu edes kiinteitä tuomioita.
  Ei voi mennä kenenkään jakeluun että edes joukkoraiskauksesta ei joudu linnanmäelle.

 • tim

  Poliisi alkoi rekisteröidä tapauksiin turvapaikanhakijan statuksen marraskuun alussa. Joten ilmoitetut tapaukset ovat viimeisen 28 päivän aikana tapahtuneita.

  Kysymys kuuluu paljonko tapauksia on ollut aiemmin?

 • Marjut Langefeld

  Eilen (02.12.2015) uutisissa sanottiin, että Itä-Suomessa on tänä vuonna kirjattu jo yli 21.000 rikosta, näistä 11 on kirjattu maahanmuuttajien aiheuttamiksi.

  Hyvä, että tästä aiheesta nyt lopultakin tosissaan kohutaan!

Kommentointi on suljettu.