Rauha ja rakkaus kukoistivat Itä-Suomen yliopiston Joensuu kampuksella

Viime hallitus päätti 3.4.2014 julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2015–2018. Vasemmistoliitto erosi muutamaa päivää ennen tätä päätöstä hallituksesta silmänkääntötemppuna. Vihreät ja sosiaalidemokraatit istuivat kiltisti hyväksymässä 8,4 prosentin eli noin 800 miljoonan koulutussäästöjä. Samaan aikaan sosiaalidemokraatit unelmoivat vielä 270 miljoonan rakenteellisista säästöistä. Myös työttömiltä, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta leikattiin indeksistä iso osa pois.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto kiljui iskulauseita Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Rauha ja rakkaus kukoistivat, kun osa mielenosoittajista joutui poliisin kanssa käsirysyyn. Poliisi tiedotti myöhemmin ottaneensa kolme mielenosoittajaa kiinni.

Kysympä vain, missä olitte Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto viime hallituskaudella? Silloin leikattiin koulutuksesta enemmän kuin nyt! Tuliko nyt puoluetoimistoilta käsky ryhtyä riehumaan? Vai nukuitteko vuosina 2011–2015 Ruususen unta? Vaikuttaa sille, että vihervasemmistolle ei ole kyse kenenkään etujen puolustamisesta vaan vain silkasta puoluepolitiikasta.