Suomalaiset, pitäkää kukkaroistanne kiinni

Hallitusneuvotteluiden seuraaminen on ollut kuin katselisi kauhuelokuvaa. Tässä vaiheessa on selvää, että hallituksen ohjelma tulee olemaan sellainen, joka kurjistaa rankalla kädellä erityisesti maaseudulla ja haja-asutusalueilla eläviä, eikä tavallinen duunari, pienyrittäjästä puhumattakaan, todellakaan voita yhtään mitään. Pikemminkin, maksutaakka tavallisella suomalaisella tulee vain kasvamaan nousevien elinkustannusten muodossa.

Kun suomalaisten kukkaroista viedään viimeisetkin eurot, samaan aikaan rajat ja veronmaksajien kukkarot avataan niille, jotka haluavat muuttaa Suomeen sosiaaliturvan perässä. Jos Suomi ei jo tähän mennessä ole ollut koko maailman sosiaalitoimisto, viimeistään aloittava punaviherhallitus tekee siitä varmasti sellaisen. Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus unohdetaan, samoin kuin rajavalvonta, kun Suomesta tehdään 24/7/365 Maailma kylässä -tapahtuma

Hallitus syntyy tällä pohjalla, joka nyt säätytalolla neuvottelee. Tämän ratkaisi Keskustan unelman totetuminen maakunnista. Maakunta-sote varmistaa keskustalaisille ja sosiaalidemokraateille kovapalkkaiset suojatyöpaikat maakuntahallinnossa. Mitään muuta se ei varmista, ei ainakaan suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluita.

Sosiaali- ja terveysalan ongelmat eivät ratkea hallintohimmeleitä rakentamalla vaan panostamalla käytännön työhön, jota hoitajat ja lääkärit sekä muu henkilöstö sairaaloissa tekevät. Suomalaisten toimeentulo-ongelmat eivät myöskään ratkea tekemällä elämisestä kalliimpaa. Suomalaisten yritysten ongelmat Suomessa eivät ratkea lisää verottamalla ja tekemällä ympäristöveroilla hallaa suomalaisille työpaikoille.

Toivoisin, että hallitusneuvottelijat pitäisivät järjen päässä ja oman edun tavoittelun jäässä. Tämä pyyntö kuulunee kuitenkin kuuroille korville, joten rakkaat suomalaiset, pitäkää kukkaroistanne kiinni, sillä pian mennään alas ja lujaa.

Julkaistu Savon Sanomissa 29.5.2019.

Jätä kommentti

*