Yhteisestä pöydästä voi poistua ellei tarjottu kelpaa

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään Kuopion pääpoliisiasemalla keskiviikkona 26.10. Paikalle oli saapunut noin 40 ihmistä. Mielenilmauksen syyksi kerrottiin tyytymättömyys hakemusten käsittelynaikoihin sekä vastaanottorahaan. Tämän lisäksi turvapaikanhakijat olivat nähtävästi myös tyytymättömiä Siilinjärven Tarinassa tarjottuun ruokaa ja haluaisivat jatkossa tehdä itse oman ruokansa ja täten saada suurempaa vastaanottorahaa.

Kuopion ruoka-apu kertoi facebookissa jakaneensa 24.10 156 eväskassia. Oletteko nähneet ruoka-avun asiakkaita mielenilmauksessa pääpoliisilaitoksella valittamassa saamastaan?

Muutin 16-vuotiaana, vanhempieni sairauden pahennuttua, erääseen kuopiolaiseen perhetukikeskukseen. Silloin söin koulussa laitosruokaa ja myöhemmin illalla keskuksella myös laitosruokaa. Olen edelleen äärettömän kiitollinen Kuopion kaupungille ja kuopiolaisille veronmaksajille saamastani avusta: ruoasta, viikkorahasta sekä turvallisesta ja lämpimästä pedistä.

Suomalaiset ovat hyväntahtoista kansaa ja haluavat auttaa ihmisiä – siksi Suomeen on päästetty suuret määrät turvapaikanhakijoita, vaikka meillä itselläkin on vaikeaa. Monesta suomalaisesta voi kuitenkin tuntua epäreilulta, kun toiset valittavat saamastaan avusta – siitä avusta, jonka he saavat ilmaiseksi veronmaksajien piikkiin. Kuopiossa järjestetty mielenilmaushan ei ole ainoaa laatuaan Suomessa. Turvapaikanhakijat ovat järjestäneet mielenilmauksia viime vuoden aikana ympäri Suomen, ja varsinkin ruoka on ollut useasti valituksen aiheena. Mielenilmauksissa olleiden tulisikin kuitenkin muistaa, että yhteisestä pöydästä voi aina poistua ellei tarjottu kelpaa.

 

Kommentit

 • Jurputtaja

  ”Syyksi kerrottiin..” ja ”olivat nähtävästi myös..”

  Toimittaja voisi selventää että tuo eka oli ao henkilöiltä itseltään kuultua, ja jälkimmäinen taas ei ihan yhtä varmasti tiedossa? Ellei peräti omaa päättelyä mutta varmaksi ei uskaltanut sanoa.

  Kuitenkin koko artikkelin juoni perustui tuohon, ikäänkuin se toinenkin aihe olisi ollut varmaa tietoa..

  Miten on?

 • vellu

  JUrputtaja sivuuttaa hienosti varsinaisen asian. Taidat olla suwakki pahimmasta päästä.

Kommentointi on suljettu.