Haetaan töihin motivoitunutta huippu-urheilijaa

”Miehiä halutaan vaaralliselle matkalle. Alhaiset palkat, katkera kylmyys, pitkät työtunnit täydellisessä pimeydessä. Turvallinen paluu kyseenalaista. Kunniaa ja tunnustusta onnistumisen yhteydessä.”
Törmäsin tähän yhtenä historian kuuluisimpana mainoksena pidettyyn Ernest Shackletonin ilmoitukseen, jonka todenperäisyyttä ei tosin ole varmistettu, mutta legenda kertoo, että työnkuvaan oltaisiin saatu satoja hakijoita.
Naurahdin, koska siinä on jokin tuttu kaiku. Aloin miettiä millainen olisi ilmoitus, jolla haetaan huippu-urheilijoita.

Oletko motivoitunut, kova tekemään töitä ja valmis kurinalaiseen elämään? Olet huippukuntoinen, sytyt haasteista ja sinulla on palava tahto saavuttaa suuria tavoitteita. Hyvä, hae meille töihin huippu-urheilijaksi!
Hakijalta vaaditaan oman lajin erinomaista tuntemista. Osaat tehdä ja noudattaa suunnitelmia ja samaan aikaan sopeutua muutoksiin nopeasti. Sinulla on kyky analysoida toimintaasi pitkäjänteisesti ja ottaa ohjeita vastaan. Jatkuva halu oppia ja kasvun asenne ovat välttämättömiä.

Työnkuvaan kuuluu ensisijaisesti fyysinen ja mentaalinen harjoittelu ja kilpaileminen.
Treenejä voi olla useampi päivässä ja fyysinen rasitus vaatii keholta joskus kohtuuttomiakin ponnistuksia.
Sinun tulee osata kuunnella kehoasi ja huolehtia riittävästä palautumisesta. Nukut vähintään kahdeksan tunnin unet joka yö, syöt terveellisesti ja optimoit arjen menot ja sosiaalisen elämän tukemaan työtä. Henkistä rasitusta on myös odotettavissa, joten stressinhallinnan taidot katsotaan eduksi.
Kilpailujen määrä ja laatu riippuvat siitä, kuinka hyvin suoriudut kilpailutilanteessa. Lajista riippuen saatat treenata vuoden verran paria tuntia varten kauden pääkilpailussa. Siellä menestyminen vaatii kehon ja mielen saumatonta yhteistyötä.
Takeita onnistumisesta ja huipulle pääsemisessä ei kuitenkaan ole työmäärästä ja -moraalista riippumatta.

Tulet todennäköisesti kokemaan raastavia pettymyksiä ja vastoinkäymisiä. Niiden käsittely ja sietokyky ei ole pakollista, sillä tulet oppimaan nämä työtä tehtäessä.
Huippu-urheilijan työ on julkista, joten hakijan on kestettävä julkisuuden tuomat mahdolliset rasitteet.
Mainetta ja kunniaa on luvassa huippuonnistumisen myötä. Palkkaus on tapauskohtaista, ja tulot usein epävarmoja ennen suurempaa menestystä. Rikastuminen on mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Pidemmän sairastumisen sattuessa palkka saatetaan jäädyttää. Tällöin kannustamme töiden jatkamista omalla kustannuksella.
Työ on riskialtista, ja se saattaa loppua loukkaantumiseen minä päivänä tahansa ja jättää pysyviä haittoja terveyteesi.
Edeltävää työkokemusta ei vaadita, sillä kaiken oppii matkan varrelta ja opit on hyödynnettävissä myöhemmin.
Kasvat ihmisenä ja tulet saamaan kokemuksia ja oppeja, joiden vertaisia et muualta saa. Mahdollisuus arvokilpailujen parhaille paikoille, joihin rahalla ei pääse. Muistoja, ystäviä ja fiiliksiä, jotka kantavat loppuelämän.
Hetkiä, kun saat todeta, että kaikki on ollut sen arvoista. Haku on päällä jatkuvasti.