Vastoinkäymisissä kasvun siemen

Viikko sitten olin enemmän innoissani kuin pitkään aikaan. Huomasin alkutalven aikana treenaamisen tuovan paljon iloa elämään ja kropan kestävän harjoittelua niin hyvin, että ajatus uran jatkamisesta kirkastui. Tajusin, että juuri sitä haluan edelleen tehdä!
Olin tekemässä heittotreeniä samana päivänä, kun innoissani julkisesti videolla kerroin sydämeni kutsuvan minua vielä kiekonheiton pariin. Kesken treenin nostin kiekon maasta ja tunsin selässä heiveröisen paineen tunteen. Olen päättänyt kuunnella kehoani, joten lopetin harjoituksen siihen kiittäen kehoani tästä viestistä.
Tämä pieni paine äityi kuitenkin kolmen päivän sisällä sellaiseksi, että en päässyt ylös sängystä omin avuin puristavan selkäkrampin takia. Epäusko valtasi tilan innostukselta ja mietin, että miten tämä voi tapahtua juuri nyt uuden alun kynnyksellä.

Tilanteessa, jossa asiat eivät suju lainkaan omien suunnitelmien mukaan, on aina valinnan paikka. Emme voi aina vaikuttaa siihen mitä meille tai mitä ympärillämme tapahtuu, mutta sen sijaan voimme aina päättää kuinka tilanteeseen suhtaudumme ja miten annamme tapahtuneen vaikuttaa omaan sisäiseen tilaamme.
Meillä on mahdollisuus valita keskitymmekö kannatteleviin ajatuksiin ja suuntaammeko huomiomme oppiläksyihin, joita jokainen vastoinkäyminen pitää sisällään, vai jäämmekö surkuttelemaan kohtaloamme ja kyselemään miten minulle aina käy näin huonosti.
Pintaan nousee tällaisina hetkinä monenlaisia ajatuksia ja tunteita kohdattavaksi. Itse hengitin, harjoittelin nykyhetken ja jokaisen epämiellyttävänkin tunteen hyväksymistä ja mietin mikä läksy minulla on tällä kertaa opittavana. Uskon aikaisempaa lempeämmän suhtautumisen nopeuttavan toipumista.

Kaksi päivää sitten menin salille jo paljon hellittäneen selkäkramppini kanssa. Voimavalmentajani kommentoi, että on hyvä, että heikko kohta ilmoitti itsestään nyt, niin meillä on loistava mahdollisuus tarkastella lähemmin mistä keho vielä vuotaa ja muokata harjoittelua sen mukaan. Mikä loistava asenne!
Me todella annamme itse merkityksen tapahtuneelle, ja vasta aika kertoo onko vaikeus meille kuitenkin lahja. Vastoinkäyminen menee myös lopulta ohi ja mitä enemmän olet kohdannut vaikeuksia ja ratkaissut ne, sitä enemmän luottamus itseesi ja elämään kasvaa. Voi olla, että ulkoiset puitteet säilyvät samoina pitkäänkin, mutta kasvun asenteen avulla sisäisesti kaikki voi muuttua.

Suuntaa siis vastoinkäymisen hetkellä huomiosi oppimiseen, hyvään ja hyväksyntään. Kasvun siemenet piilevät siellä. Mitä täydemmin nykyhetken hyväksyt, sitä pikemmin pääset jaloillesi. Joskus on hyvä viettää tunteidensa kanssa aikaa pidempäänkin, jotta tunteet tulevat todella kohdatuksi. Ajatukset on kuitenkin hyödyllistä suunnata pian hyviin asioihin ja kiitollisuuden aiheisiin elämässäsi. Se mihin keskityt nimittäin aina lisääntyy.

Kommentit

 • seija sanaleikkimökistään

  Toistan kommenttini ensimmäisestä blogistasi:
  ”Kiitos hienoista ja positiivisista kirjoituksista, joita on ilo lukea, ja joista suorastaan virtaa ja pursuaa energiaa.
  Blogisi ovat kuin auringonsäteitä kaamokseen tai kirkasvalolamppuja pimeään huoneeseen.”
  Näistä teksteistä syntyy hieno kirja, sivu kerrallaan.

  • Sanna

   Lämmin kiitos kommentistasi! :)

Kommentointi on suljettu.