Äärioikeistolaistuva Suomi

Orpon vetämät neljän puolueen hallitusneuvottelut käynnissä.

Suomi on hyvää vauhtia muuttumassa yhä oikeistolaisemmaksi kansakunnaksi suuntauksen ollessa vain entistäkin äärioikeistolaisempaan suuntaan persujen reilun vaalivoiton myötä. Aletaanko tässä pikkuhiljaa lähestyä jo 30-luvun alun synkimpiä vuosia, kun työväenliikkeenkin edustajat ovat siirtyeet kannattamaan äärioikeistolaisia edustajia. 30-luvulla Saksan työläiset nostivat valtaan Hitlerin natsit tunnetuin seurauksin. Yhdysvalloissa äärinationalistiset voimat pyrkivät vastakkainasettelua lietsomalla Donald Trumpin johdolla keinoja kaihtamatta takaisin valtaan. Euroopassakin useassa maassa lähestytään jo jyrkkiä itsevaltaisia otteita, joten sama suuntaus on voimistumassa koko Euroopassa ja osin jopa maailmanlaajuisesti.

Kehitys ei tiedä hyvää ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta samaan aikaan, kun maapallo lämpenee uhkaavaa vauhtia ja alkaa tulla pulaa niin ruuasta kuin vedestäkin. Seurauksena ei voi olla muuta kuin enenevässä määrin esille nousevia konflekteja ihmisryhmien  ja jopa kansakuntien välillä. Pahin skenaario voi olla eri puolilla maapalloa syntyvät aseelliset selkkaukset, joista voi kehkeytyä ihmisluonteen tuntien jopa kolmas maailmansota. Nimittäin jos jostain on pulaa niin ei ainakaan sotilaallisesta voimasta ja sillä uhkaamisesta.

Suomella oli otollinen aika liittyä Natoon myös siksikin, että se tapahtui Sanna Marinin hallituksen aikana. Siten ei voida vasemmistossakaan vedota siihen, että Suomen oikeistovoimat olisivat vieneet Suomen länsiliittoutuman jäseneksi. Kuitenkin pitää muistaa kaiken keskellä, että Suomella on 1300 kilometriä Venäjän vastaista rajaa, joka samalla on nyt myös Naton ja arvaamattoman Venäjän välistä raja. Suomen kannalta olisi tärkeää, että myös Ruotsi pääsisi Naton jäseneksi, jolloin koko Pohjola olisi yhtenäisenä rintamana puolustamassa länsimaisia arvoja itää vastaan.

Vaikka pidän itseänä vankkumattomana sosialidemokraattina, tervehdin Suomen nykysuuntausta tyytyväisyydellä, kunhan vain persut eivät pääse sitä liikaa ronkkimaan nyt käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa. Heillä pitää olla kaikkeen syntipukki kuten natseilla olivat juutalaiset. Persuilla rooli on istutettu maahan muuttajien niskaan vaikka Suomi tarvitsee työvoimaa ja eri alojen osaajija pitääkseen pyörät pyörimässä ja Suomi edelleen kehityksessä mukana.

Kommentit

  • Matti

    Tulihan se sieltä, persut, kuten aikoinaan olivat Juutalaiset. Ja mihinkä maahanmuuttajia tarvitaan, soskun jonojen jatkoksi. Eihän se jatkuva noususuunta loputtomiin jatku, kyllä se loppuu ilman maahanmuuttajiakin. Tämä on vain poliittista kädenvääntöä, paikoista valtion virkapaikoille, nauttimaan ruhtinaallisista palkoista ( palkkioista) hoitamaan omaa etua. Tässä nyt meneillään olevassa Hallituksen kasaamisessa on koiva kädenvääntö siitä, miten saataisi niin sanotuilta persuilta matto jalkojen alta. Mielestäni ainakin Henrikson ja Biaudet yrittävät sitä kovasti tehdä. Henriksson on laulanut pitemmän aikaa, että hän ei sovi samaan hallitukseen persujen kanssa. Mutta miksi hän sitten on joukossa mukana? Antasivat Orpon hoitaa homman maaliin, eivätkä jarrumiehet pitkittäisi hallituksen muodastamista.

Kommentointi on suljettu.