Donald Trump ja vaihtoehtoiset faktat

Viivyttelin tietoisesti tämän seuraavan blogini tekemistä sillä olin päättänyt, etten enään kirjoita yhtäsoittoa uutta Trumpia käsittelevää blogia, mutta kyllä hän näyttää olevan ehtymätön kirjoitusaiheiden lähde. Hän ei ole muuttanut retoriikkaansa pätkääkään presidentiksi tultuaan. Hän on täysin sama itseensä täynnä oleva miljardööri- öykkäri millaisena hän näyttäytyi vaalitaistelun aikaan. Hän näyttää harjoitelleen imagoonsa olennaisesti kuuluvia eleitä tarkasti peilin edessä. Erityisestihuomiotani on kiinnittänyt hänen oikean käden sormiensa asento, se kun näyttää olevan tarkka kopio jeesuksen ja pyhimysten kuvissa olevasta sormien asennosta. Vastaavasti hän tasaisin välein heristää vasemman kätensä etusormea ja useimmiten lopuksi vielä heristää nyrkkiään. Ilmeisesti hän pitää itseään uutena messiaana, joka on tullut pelastamaan valkoisen amerikan kaikenmaailman mutiaisten uhasta. Siksipä hän ensi töikseen lätkäisi maahantulo- kiellon kuuden muslimimaan kansalaisille. Vaihinko vain, että noista maista ei ole Yhdysvaltoihin tullut ainoatakaan terroristiä. Yhdysvalloissa esille tulleet terroristitapaukset ovat saudi-arabialaisten, pakistanilaisten tai yhdysvaltain omien kansalaisten toteuttamia. Kaiken lisäksi messias Trump ei vaivautunut ottamaan selvää perustuslain määräyksistä kieltopäätöstä tehdessään. Nyt hän sitten haukkuu kaikkia, jotka ovat olleet vastaan hänen korkeutensa määräystä.

Kaiken huipuksi hän laittaa alaisensa selittämään ilmiselviä valheitaan vaihtoehtoisina faktoina. Hänen mielestään  kaikki typerät ajatukset, jotka hänen päässään syntyvät ovat niitä oikeita faktoja tai tässä tapauksessa vaihtoehtoisia faktoja. Ensimmäisten viikkojensa aikana hän on allekirjoittanut mahtipontisin elein toinen toistaan ihmeellisempiä määräyksiä, esitellyt allekirjoituksiaan kameralle ja takana taputtavat vakituiset hännystelijät ja Trumpin perheen jäsenet. Hänestä ei tule tekemälläkään edes välttävää presidenttiä vaikka hän jo vaalikamppailun aikana ilmoitti tulevansa olemaan kaikkien aikojen paras presidentti Yhdysvalloissa ja vastaavasti Obaman olevan kaikkien aikojen huonoimman. Yleensä on sanottu, että uudella presidentillä on sadan päivän kuherrusaika median kanssa. Trump ei kuitenkaan ole missään vaiheessa edes päässyt yhteisille linjoille vapaan median kanssa. Niinpä hän on valinnut myös median suhteen haukkumalinjan syyttäen median tietoisesti valehtelevan uutisoinnissaan.

Oma arvioni Trumpin presidenttikaudesta on, että se ennemmin tai myöhemmin se johtaa syytteeseen valtakunnan oikeudessa. Jo se, ettei hän pysty pitämään näppejään erossa liiketoimistaan aiheuttaen selvän ristiriidan presidenttiyden ja bisnesjohtajuuden välillä. Siitä on jo saatu esimerkki, kun hän on julkisesti pyrkinyt puuttumaan tyttärensä tuotemerkeillä myytävien tuotteiden esillepanoon tavarataloissa. Yksi turhan selvä yhteys on myös hänen puhelunsa ajoitus Putinin kanssa ja heti sen jälkeen itä-Ukrainassa alkanut separatistien raju hyökkäys Ukrainen armeijaa vastaan. Taisivatpa herrat sopia asian puhelin-keskustelussa keskenään.  Ehkäpä Trumpin pitäisi keskittyä tekemään presidenttikaudestaan tosi-tv ohjelmaa, jota hän sitten voisi isännöidä sen jälkeen, kun hän on tipahtanut presidentin pallilta takaisin öykkärimäiseksi tv-persoonaksi.

Lopuksi vielä Trumpiin liittyvä arvoitus: Mistä tietää milloinka Trump valehtelee (= latelee vaihtoehtoisia faktojaan)? No tietenkin silloin, kun hänen huulensa liikkuvat.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

 • Pasuuna, ei trumpetti

  Tytär, ei vaimo.

  • Kohtuutta pyydän

   Tyttären tuotteita mainosti neuvonantaja, kehotti kaikkia ostamaan Ivankan tuotteita jo tänään. Trumppi ite otti kantaa liikeketjun päätökseen lopettaa Melanian tuotteiden myynti. Molemmat kyllä erittäin merkillisiä kannanottoja maan johdon suusta ja osoittaa huonoa harkintakykyä.

  • Anssi Rajasärkkä

   Ok, kiitos korjauksesta. Huomasin sen itsekin jälkeen päin, mutta jäi kuitenkin teksti korjaamatta. Anssi

 • Kohtuutta pyydän

  Kirjoitit ettet halua tehdä ”uutta Trumpia käsittelevää blogia”. Ei tämä Trumpia käsittelekkään, vaan tyytyy vihaamaan. En itsekkään pidä Trumpia hyvänä presidenttinä, mutta kritisoinnissakin voisi yrittää pitäytyä faktoissa. Muutenhan lopputulos ei ole vihaamaasi Trumpia kummempi. Vai onko niin että vain muiden ihmisten lausumat valheet ovat paha asia, ei omat?

  • Anssi Rajasärkkä

   Sorry, minulle ei nyt aivan avautunut sinun viittauksesi valheista Trump kritiikissäni. Toki olen ennen kaikea huolissani hänen arvaamattomuudestaan ja sanomisistaan, mutta en voi hyväksyä hänen vaihtoehtoisia faktojaan muka totuuksina. Presidentillisyys on hänestä todella kaukana, valitettavasti. YT Anssi

 • Eino J. (maallikkona)

  Vaikeasti peukutettavaa tekstiä. Mukavaa tietenkin että on mielipiteitä, joita tästä asiasta minulta puuttuu.

  Täytyy miettiä ja palata asiaan, mutta olenhan tietysti jo jotain lausunut, ehkä en aivan näin jyrkästi… kuten pohdintani amerikkalaisesta positiivisesta esiintymistavasta: Punastuuko liioitteleva totuus

  Peukuissa täytyy odottaa seuraavia postauksia , ja johan tuossa edellä on pari kommenttiakin.

  – jotenkin havaitsin, että olen aiemmin kommentoinut ainoastaan alkupään Mannerheim-tutkielmaa, vaikka jossakin vaiheessa mediatoimittaja usutti kommentoimaan myös naapurien plogeja. Niinpä ne ovat jääneet (vähiin). Olisivatko kirjoitukset olleet nopeasti lukien liian vaikeita tai liiaksi sivussa omia ajatuksiani. Toisaalta: hyvä kirjoitus ei myöskään kommentoimalla parane.

  Silmittelin tässä postauksia, ja edellinen on: http://blogit.savonsanomat.fi/satunnaisia-huomioita/mannerheim-iii-osa/

 • matti nissinen

  Ihastuttavan sumeilematonta tekstiä. Tosin siinä ilmenee tietty yksipuolisuus, jota tämä liberaali eliittimedia harrastaa. Joistakin syistä puolet amerikkalaisista oli kyllästynyt koleeraan ja valitsi tilalle ruton. Siis hyvin eri syistä. Voisi olla meilläkin viisautta nöyrtyä tutkimaan niitä syitä, ettemme löytäisi itseämme samasta suosta.

 • Anssi Rajasärkkä

  Kiitos kommentistasi. Olen käsittänyt blogi-idean niin, että siinä onkin hyvä tuoda asioita esille mieluummin hieman kärjistäen kuin hymistellen, jos hymistelyn aihetta ei kertakaikkiaan ole. Tein vielä yhden trumpismia sivuavan blogin, koska se ja siihen liittyvä vaihtoehtofaktojen käyttö näyttää olevan leviämässä uhkaavasti myös Eurooppaan.
  Mukavaa kevään jatkoa Anssi

Kommentointi on suljettu.