Donald Trumpin seikkailut korona-maailmassa

Donald Trumpin syyttävä sormi osoittaa aina johonkin toiseen tahoon vaikka useimmiten hän itse on tilanteeseen suurin syyllinen

Olen seurannut ihmetellen maailman mahtavimman maan presidentin toilailuja koko hänen presidenttikautensa ajan ja aina hän jaksaa yllättää entistäkin hullummiksi menevillä toimillaan. Heti alusta alkaen hän toimi presidenttinä samoin kuin vetämänsä tosi-TV-ohjelman diilin juontaja jakelemalla potkuja vähän joka suuntaan. Hän irroitti USA:n edellisen presidentin Barac Obaman tekemistä rakentavista kansainvälisistä sopimuksista ja aiheutti tilanteiden olennaista huononemista erityisesti Lähi-idässä. Samoin hän on irroittanut Yhdysvallat YK:n asekauppasopimuksesta, Pariisin ilmastosopimuksesta, lopettanut toimintansa YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestössä UNESCO:ssa ja on irtautumassa Open Skies – vapaa taivas sopimuksesta.

Trump on suhtautunut esimerkiksi Israelin toivesiin kovinkin myötämielisesti. Hän mm. siirsi USA:n suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin ja on antanut ymmärtää, että Israelin laittomasti perustamat siirtokunnat länsirannalla voidaan liittää  Israeliin. Palestiinalaiset eivät tietenkään katso moista kehitystä hyvällä. Saman aikaan Trump on sanoutunut irti Iranin kanssa solmitusta ydinsopimuksesta, johon kaikki muut sopimusosapuolet ovat edelleen sitoutuneet. Vastauksena Trumpin toimiin on Iran käynnistänyt ydinohjelmansa uudelleen. Toimillaan Trump on valmistellut tehokkaasti Lähi- idästä ruutitynnyriä. Israelissa on saatu vakavassa tilanteessa aikaan historiallinen ratkaisu, kun eri poliittista laitaa edustavat valtapuolueet Likud ja Työväenpuolue ovat muodostaneet yhteishallituksen kansallisen sovun nimissä. Samaan aikaan herra Trump päinvastoin lietsoo USA:ssa lisää vastakkain asettelua haukkumalla vastustajiaan ja innostamalla omia kannattajiaan vastustamaan kaikkia demokraattien toimia.

Aina, kun on julkisesti arvosteltu herra Trumpin toimia, hän on leimannut ne valeuutisiksi. Hänhän ne parhaiten tuntee, kun hän itse ei juuri muunlaisia uutisia levitäkkään. Voi sanoa, että aina kun Trump twiittaa tai pitää tiedotustilaisuuksia, hän joko suoraan valehtelee tai vähintäinkin kertoo muunneltua totuutta. Vaalilauseenaan hän toisti jatkuvasti ”Amerikka ensin” slogania aivan kuin hän voisi irroittaa USA:n muusta maailmasta. Viimeistään nyt hän on tullut sen totuuden eteen, että Amerikka ei ole muusta maailmasta erillinen saareke, jossa voidaan toimia täysin itsekkäästi kaikista muista välittämättä.

Nyt hän on kohdannut vastustajan, jota hän ei voi puhumalla valheeksi väittääkkään. Pitkään hän sitäkin yritti, mutta nyt hän on saavuttanut vaalisloganinsa tavoitteen USA ollessa johtava maa korona tartunnoissa ja kuolemissa. Korona-virus alkoi  jyllätä aluksi Kiinassa jo viime vuoden lopulla. USA:ssa asiantuntijat varoittivat jo tammikuun lopulla, että virus tulee leviämään myös USA:han pahana epidemiana. Helmikuun puolivälissä terveysviranomaiset suosittelivat Trumpille laajojen eristämistoimenpiteiden käynnistämistä. Trump kuitenkin vähätteli uhan vakavuutta pitkään ja varotoimien sijaan hän yritti kontrolloida lisääntyviä viestejä uhasta ja sen vakavuudesta.

Kuukautta myöhemmin Trump vihdoinkin heräsi suosittelemaan ihmisten eristämistä viruksen leviämisen estämiseksi. Tuossa vaiheessa Trumpin avustajat kertoivat hänen vaikuttaneen lyödyltä ja hämmentyneeltä. Olihan talous, jonka oli määrä varmistaa hänen uudelleen valintansa rajoitusten myötä, romahtamassa. Seuraavaksi hän toimi hyvin Trumppi- maisesti. Hän etsi syntipukin muualta ja syytti Maailaman terveysjärjestöä WHO:ta kriisin alkuvaiheen salailusta. Sillä perusteella USA katkaisee keskellä maailmanlaajuista pandemiaa rahoituksensa WHO:lta. Kuitenkin WHO oli julistanut koronaviruksen kansainväliseksi kansanterveysuhaksi tammikuun lopulla ja laajensi uhkakuvan pandemiaksi 11.03. jolloin Trump ei itse ollut vielä pannut tikkua ristiin viruksen leviämisen estämiseksi. Jos joltakin taholta pitäisi poistaa julkinen rahoitus, niin se olisi Trump itse sillä viivytelyllään ja vähättelyllään hän on suoranaisesti vastuussa tuhansista ylimääräisitä kansalaistensa koronan aiheuttamista kuolemista.

Hänen täydellinen typeryytensä tuli varmasti koko maailmalle selväksi hänen 23.04.2020 pitämässään päivittäisessä katsauksessa, jossa hän ohjeisti pohdinnoissaan koronan vastaisiksi toimiksi seuraavaa:

Hän oli kuullut, että voimakas UV- valo tai muuten vain voimakas valo ja kuumuus voisivat tuhota korona-viruksen ja niinpä hän päätyi ehdottamaan, että ihmisten kehoon tai suoraan kehon sissän kohdistettaisiin hyvin voimakas UV-valo tai muuten erittäin voimakas valo, jolloin virus kuolisi. Jos näin olisi niin miksi juuri etelä-Euroopan maissa virus jyllää kaikista ärhäkämmin sillähän aurinko paistaa kuumasti ja säteilyn ultravioletti-arvot ovat ilman suojausta vaarallisen korkeita.

Toinen hänen kuulemansa asia oli desinfiointiaineen virusta tuhoava vaikutus ja siitä hän sai idean ehdotukselleen joko nauttia desinfiointiainetta sisäiseti tai ruiskuttaa sitä suoraan ihimisten suoneen. Ehdotuksilla saattaa olla seurauksena, että häneen sokeasti uskovat kannatajat ryhtyvät niitä toteuttamaan. Nythän jo äärimmäiset Trumpin kannattajat ovat ryhtyneet aseiden kanssa vaatimaan kaikkien rajoitusten purkamista, koska pitävät koko koronaepidemiaa suurena huijauksena. Näin siitäkin huolimatta, että siihen on kuollut jo 63.000 ihmistä kahdessa kuukaudessa, joka on jo tuhansia kuolonuhreja enemmäm kuin koko 10-vuotisen Vietnamin sodan aikana kuolleita yhdysvaltain sotilaita. Tartunnan saaneita on jo reilustu yli miljoona testauksella todennettua henkilöä. Todellinen luku on varmasti moninkertainen, koska läheskään kaikkia ei ole voitu testata sen enempää Yhdysvalloissa kuin muuallakaan.

Kyllähän Yhdysvalloissa on menossa suuri huijaus, josta vastaa heidän vaaleilla valitsemansa presidentti. Hänen seikkailunsa korona-maailmassa on surullista seurattavaa.

 

 

 

Kommentit

 • Könönen

  Pitäisikö ennemminkin olla huolissaan vasemmis-
  ton jakamista vappu satasista :-))

 • Anssi Rajasärkkä

  En voi todellakaan ymmärtää mitä tekemistä jonkun politiikon vuosien takaisilla vappupuheilla ja maailman laajuisella viruspandemialla on toistensa kanssa. Rinteen ehdotus on kuitenkin ollut ilmeisen hyvä, kun nimimerkki on elänyt sen varassa vuosikaisia. Asioiden mittakaavaero on kuitenkin aivan valtava, kun pandemiaan on kuollut jo satojatuhansia ihmisiä. Nythän muuten vasemmistoliiton pj Andersson pisti vielä paremmaksi tämän vuoden vappupuheessaa, kun hän kaavaili 100 euron palveluseteliä kaikille suomalaisille. Revippä nyt siitä huumoria tässä pandemian keskellä.

 • Könönen

  Minäpä valaisen. Maailmassa on asioita, joille
  voi tehdä jotain ja sitten on niitä, joille ei voi tehdä mitään. Jos jää kiinni asioihin, joille ei voi tehdä mitään, ihminen katkeroituu ja alkaa toistamaan itseään. Mikä ikävintä, asioiden
  todellinen ymmärtäminen myös hämärtyy ja
  alkaa näkemään itsensä ylivertaisena.

  Vasemmiston lunastomattomille vappusatasille, jokainen voimme antaa tuomiomme seuraavissa
  vaaleissa, kuten myös Amerikan kansa valitsemalleen presidentille (toisin kun esim. naapurissamme)

  Suomi on siitä hieno maa, että täällä jokaisella
  on mielipide vapaus. Siksi näitä blogejakin
  voi vapaasti kirjoitella (toisin kun esim. naapurissamme). Mielipide ei ole sama kuin
  totuus, se tulisi aina muistaa. Valitettavasti liian
  monille oma mielipide on ainut totuus ja kaikki
  muu on väärin.

  J Tervo kirjoitti kolumnin Hesariin myös Yhdysvaltain presidentistä. Kommenteista, jotka
  kirjoitus sai, kannattaisi ehkä käydä lukemassa, ennenkuin kirjoittaa totena mielipiteitään.

  Sarkasmi on hankala laji, se pitää ymmärtää.

  ps. ettei kaikki toivorikkaus menisi Yhdysvaltoja
  kohtaan, luulenpa että se on maa, josta tulee
  rokote, jolla korona tellukselta taltutetaan…..

Kommentointi on suljettu.