Jokainen päivä on aprillipäivä

Onhan se aina ollut tiedossa, että valtaa pitävät joko ovat vääristelleet tai ainakin venyttäneet totuutta omaksi edukseen. Yhdysvallat on lähtenyt liput liehuen sotimaan milloin minnekkin päin maailmaa niin sanotusti  turvaamaan etujaan ja levittämään demokratian ilosanomaa aina Vietnamin sodasta alkaen eikä ns. Arabikevääseen sotkeutuminenkaan aivan puhtaita papereita ansaitse. Samanlaista on ollut myös Venäjän käyttäytyminen sitä edeltäneen Neuvostoliiton toimista nyt puhumattakaan. Venäjän toimet itä-Ukrainassa ja Krimillä eivät kestä millään arkumenteilla tarkastellen kansainvälisen oikeuden hyväksymiä toimia.

Nykyisin alkaa näyttää jo siltä, ettei erillistä aprillipäivää tarvitse nimetä erikseen sillä kaikkialta kansainvälisessä politiikassa syötetään maailmalle vaihtoehtoisia faktoja tai valeuutisia valtaapitävien toimista. Totuuden aika on auttamattomasti ohi. Odotan suurella mielenkiinnolla mitenkä käyt totuuden esim. meidän sote-uudistuksen kanssa, jota on markkinoitu säästöillä ja valinnanvapaudella. Taitaa vain käydä niin, että valinnanvapaus toteutuu käytännössä vain suurituloisille, joille se on ollut mahdollista ilman soteakin eivätkä soten tuomat säästöt ole lainkaan itsestään selviä.

Oma lukunsa on sitten nämä vaalien aluspäivät. Onhan itsestään selvää, että ehdokkaat lupaavat kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista asiaa, mitä he aikovat valituksi tulemisen jälkeen kansalaisten hyväksi tehdä. Esimerkiksi nämä erilaiset vaalikoneet ehdokkaiden vastauksineen ovat täyttä puppua, eiköhän niissä jokainen pyri esiintymään mahdollisamman paljon edukseen ja sen kuorrutuksen alle kätketään kaikki todelliset ja kärkevimmät mielipiteet. On äänestäjien itsensä pettämistä, jos vaalikoneiden tulosten perusteella valitsee ehdokkaansa.

Taidan pikkuhiljaa kehittyä tässä blokkauskirjoittelussa, kun onnistuin kirjoittamaan vaihtoehtoisista faktoista ja valeuutisista mainitsematta kertaakaan Trumpin nimeä.

 

 

 

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Kokonaiskuva välittyy maailmalta ja mielessämme paljolti pohtimallasi tavalla – tyyni katsaus, mistä pystypeukku.

  + Jokaisesta ajasta tulisi löytää myös ne onnelliset tai valoisat puolensa – elämä jatkuu; vaikeaa on historiasta sinänsä löytää sitä totuudellista aikaa, eli että onko sitä koskaan ollutkaan ja tuleeko olemaan? Joskin suurin vaikeus lienee se, että historia on kirjoitettu voittajan tai vallassa olevien mukaisesti – toisinajattelijat nitistetään
  + tutkimukset ja kaivaukset tietenkin tuovat lisää tietoa, mutta silti; Kun hyvät vaikenevat, pääsee paha esiin …
  ++ yhteiskunnan moraali on asenteiden nettotulos, tai jotain, eli ääripäät vähentäen, vähän sitä jää jäljelle tai se on kallellaan johonkin suuntaan – ehkä parasta on että sitä hyvää tahtoa olisi kuitenkin enemmän – esimerkiksi kaltaisiasi pohtijoita edes muutama

  • anssi rajasärkkä

   Kiitos kannustavaksi mieltämästäni kommentistasi.

Kommentointi on suljettu.