Kauhukabinetti

Orpon hallitus Kaikkialla eri puolilla maapalloa on ollut havaittavissa äärioikeistolaisten tahojen voimakas nousutrendi vaikka ne eivät kaikkialla olekkaan päässeet kiinni varsinaisesti vallankahvaan. Toisin on Suomessa, jossa natsihenkinen puolue on päässyt aina hallituspuolueen asemaan kokoomuksen kumppaniksi. Sivusta seuraten näyttää siltä, että hallituksessa persut vie ja kokoomus vikisee. Vaikka hallitusta kypsyteltiin vapusta lähtien viikko kaupalla ja kun se vihdoin saatiin pystyyn vähän ennen juhannusta niin ei mennyt montaakaan päivää, kun tuli esille ensimmäinen kompurointi. Elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan henkilökohtaiset natsikytköksensä johtivat pakon edessä hänen nopeaan eroonsa. Olisikohan nykyhallituksen jäsenten aika tarkistaa omatkin kaappinsa ja tarkistaa löytyykö sieltä luurankoja.

Seurauksena oli joka tapauksessa se, että kansainvälisessä lehdistössä alettiin kirjoittaa Suomen hallituksesta kauhukabinettina. Niin oli uusi hallitus saanut vain muutamassa päivässä tuhottua sen hyvän kansainvälisen imagon, jonka Sanna Marinin hallitus oli saanut toimikaudellaan Suomelle luoduksi. Nykyinen hallitus näyttääkin kisaavan tosissaan voitosta äärioikeistolaisimman hallituksen tittelistä Suomen historiassa. Mikäli nykyinen suuntaus edelleen vain voimistuu niin edessä saattavat olla todellakin 30- luvun kaltaiset tapahtumat, jos ei nyt aivan Mäntsälän kapinan kaltaiset niin ainakin pahat henkiset vauriot nykyisessä suomalaisessa yhteiskunassa.

Siinä ei paljoa auta persujen puheenjohtajan Riikka Purran väkinäiset anteeksi pyynnöt ihan viimeaikoihin asti jatkuneista rasistisista kirjoituksistaan. Se ei muuta miksikään hänen todellista sysimustaa ajatusmaailmaansa. Useat poliittiset kommentoijat ovat vakavissaan heittäneet ilmoille arvion siitä, että hallitus kaatuu pian kesälomakauden jälkeen ensi syksynä ja edessä voivat olla viimeisimpinä vuosikymmeninä harvinaiset uudet vaalit.

Vertaaminen 30-luvun tapahtumiin ei ole aivan tuulesta temmattu sillä silloinkin työväestö oli se taustavoima, joka nosti natsit ja Hitlerin valtaan tunnetuin seurauksin. Nytkin näyttää siltä, että äärioikeistolaisten persujenkin kannatus kumpuaa erityisesti työväestön piiristä. Surullista on seurata mitenkä työläiset   lähtevät tukemaan äärimmäisyysaineksia.

Kommentit

 • Spede ?

  Heh, levy pyörii paikallaan…..

 • Huolestunut

  Täyttä höpsismiä väittää persuja natseiksi. Tavoite on vain kaataa hallitus.

 • Tohtori

  Dementia on monen ikäihmisen sairaus.

 • Tokoi

  Kirjoittaja halunnee kertoa maakunnallisen sanomalehden kautta, kuinka syvästi vihaa
  niitä entisiä demaritovereita, jotka antoivat äänensä Persulle.

  Kannattaisiko pohtia, miksi työväestö haluaa etääntyä sosiaalidemokraateista ? Jauhojengi ?
  Petetyt vappusataset ? Velalla maailman syleily ? Utopiassa eläminen ? Tulevien sukupolvien hyvinvoinnin tuhoaminen ?

 • Satunnaisia huomioita

  Viimeisten galluppien valossa näyttää siltä, että demari- toverit ovat joukolla peruneet harharetkensä äärioikeiston kelkkaan ja hyvä niin. Se, että olen kokonaan toista mieltä nykyisen hallituksen linjausten kanssa ei todellakaan ole mitään vihapuhetta, jota nimimerkki näkee harhaisesti kaikkialla ympärillään. Jos kansainvälinen lehdistökin jo käyttää hallituksesta nimitystä kauhukabinetti niin ilmi selvästi viesti nykyhallituksen linja edelliseen verrattuna on herättänyt laajempaakin huomiota ja tuhonnut sen myönteisen linjan, jonka edellinen hallitus sai aikaan.

 • Tokoi

  Asioiden tarkoituksellista vääristelyä joku kutsuu
  kansankielellä pehmeiksi puheiksi. Yksi Saksalainen ääri liberaali sanomalehti (ymmärrettävästi) on käyttänyt termiä ”kauhukabinetti”, vai voitko listata muut kansainvälisen
  lehdistön nimet ? Se harhojen näkemisestä.

  Vertailuna kansainväliselle lehdistöllesi voisi
  käyttää Seiska lehteä ja se artikkelia ex-pääminis-
  teri Marinin kaulasuuteluista yökerhossa pelimanni
  pojan kanssa. Eurooppa kohisi ja taisipa Ameri-
  kassakin Suomi kuva ryvettyä, hih…

  Toivottavasti Tiitisen lista tulisi julkiseksi, saisi
  kansainvälinen lehdistö kirjoitella todellisista
  ”isänmaan ystävistä”

  Viestisi sisällön voi kiteyttää;

  1. Et halua hyväksyä laillisten demokraattisten
  vaalien tulosta.

  2. Toivot epätoivoisesti uusia vaaleja

  3. Pyrit tietoisesti mustamaalaamaan voittajia

  4. Visioit väkivaltaisesta tulevaisuudesta

  5. Näet polittisen aatemaailmasi edustajat
  Suomen ulkopuolella erityisen huomioituna,
  joka ei perustu mihinkään todellisuuteen

  6. Pyrit asettumaan muiden yläpuolelle.

  Miten tuo ajattelu eroaa ex presidentti Donald
  Trumpin ajattelusta ?

Kommentointi on suljettu.