Kelloaikojen siirtely vain jatkuu ja jatkuu

 

Nykyiset aikavyöhykkeet, jotka on helposti yhdistettävissä yhdeksi aikavyöhykkeeksi esittämälläni tavalla. Brittien irtauduttua EU:sta järjestelyn ulkopuolelle EU-maista jäisi ainoastaan Irlanti.

Kirjoitin aiheesta omasta mielestäni rakentavan blogin 30.9.2019. Silloin oli tiedossa, että typerä veivaus kelloaikojen kanssa päättyisi vuonna 2021. Nyt elämme tuota aikaa eikä näköpiirissä ole edelleenkään asiasta lopullista päätöstä. Hitaasti jauhavat EU:n rattaat päätöksenteossa, kun vieläkään ei ole selkeää päätöstä kelloaikojen siirtelyn lopettamisesta.

Pelkään pahoin, että jos ja kun päätös joskus tulee niin se johtaa entistä hullumpaan lopputulokseen, kun ennakkotietojen mukaan jokainen maa saisi itse päättää mihinkä aikavyöhykkeeseen se maansa sijoittaa. Seurauksena voi olla melkoinen aikavyöhykkeiden tilkkutäkki, jolloin Euroopassa liikkuessa pitäisi jatkuvasti rukata kelloaan kunkin maan sisäiseen aikaan.

Ehdotin tuossa aikaisemmassa blogissani, että EU-alueella Euroopassa otetaan käyttöön Irlantia lukuunottamatta yksi yhteinen EU-aika. Se syntyy hyvin helposti, kun nykyisin itä-Euroopan aikaa noudattavat EU-maat pitävät pysyvästi käytössä ns. normaaliaikansa eli talviajan ja keski- ja etelä-Euroopan maat ottavat pysyvästi käyttöön kesäajan.

 

Silloin ensi syksystä lähtien koko EU-alueella läntisintä EU-maata Irlantia lukuunottamatta olisi käytössä yksi yhteinen EU-aika ja koronan jälkeinen matkustaminen Euroopassa olisi mahdollisimman helppoa. Sitähän edellyttää jo EU-säänösten vaatimus ihmisten vapaasta liikkumisesta EU-maiden välillä.