Marginaalinen maahanmuutto

Hallitusneuvottelut käynnissä toukokuussa 2023

Orpon vetämät hallitusneuvottelut käynnissä toukokuussa 2023

Kansainvaellusta on tapahtunut kautta ihmiskunnan historian eri syistä vaihtelevassa määrin. Syinä ovat olleet luonnon olouhteiden muuttumiset tai ihmisten itsensä aiheuttamat syyt. Nyt nuo syyt näyttävät kelpaavan populistisen äärioikeiston ainoaksi opinkappaleeksi poliittisessa retoriikassaan, joka näyttää uppoavan vaalikarjaan aivan kuin Hitlerin natsismi saksalaiseen työväestöön 30-luvulla. Ääriliikkeillä täytyy olla jokin kohde, jota voi syyttää kaikista mahdollisista näennäisistäkin ongelmista.

Persujen kohdalla nuo heidän kokemansa näennäisongelmat johtuvat Suomeen kohdistuvasta heidän mielestään massiivisesta maahanmuutosta. Muut poliittiset tahot kenties kristillisiä lukuunottamatta eivät ole kokeneet Suomeen kohdistuvan mitään maahanmuutotulvaa. Jonkin verran maahanmuutto on lisääntynyt Venäjän sotatoimien takia niin Ukrainan suunnalta kuin Venäjältäkin, mutta kyse on kuitenkin varsin marginaalisesta ilmiöstä. Onneksi Ruotsissa ei ollut pahinpina pula- tai sota-aikoina vielä itsekkäitä kansallismielisiä tahoja vaan maahan otettiin avosylin vastaan pakolaisia Suomesta.

Suomi ei todellakaan ole houkutteleva kohde massiivisille maahanmuuttovirroille vaikka varsinkin työperäistä maahanmuuttoa pitäisi suorastaan tukea. Persut ovat ottaneet itselleen roolin veräjän vartioina, jotka katsovat oikeudekseen valikoida ketkä ovat soveliaita muuttamaan Suomeen ja ketkä eivät. Kuitenkin tilanne on se, ettei ilman maahanmuuttoa Suomessa riitä työntekijöitä varsinkaan palveluammatteihin ja rakennustöihin. Jo pitkään on ollut nähtävissä kehitys, jossa väestö Suomessa vähenee, kun syntyvyys varsinkin kantasuomalaisten keskuudessa on pudonnut merkittävästi. Niinpä ainoa toivo on maahanmuutossa, jolla maa pidetään ruuhkasuomea lukuunottamatta asuttuna.

Nykyinen poliittinen tilanne näyttää etenevän siihen suuntaan, että maahan muodostetaan kaikkien aikojen oikeistolaisin hallitus, joka on tiukasti persujen talutushihnassa. Siitä tulee täydellinen vastakohta Sanna Marinin hallitukselle, joka luotsasi onnistuneesti Suomen läpi vaikean korona-ajan ja luotsasi Suomen onnistuneesti myös läntisen puolustusliiton Naton jäseneksi. Marin on saanut työstään laajaa kansainvälistä tunnustusta ja olen itsekin sitä mieltä, että kaikki tuo suitsutus on ollut ehdottomasti ansaittua. Jään mielenkiinnolla seuraamaan minkälaisen hallituksen Orpo-poika saa mukaan valsiinsa.

 

 

Kommentit

 • Taisto

  Anssi lietsoo taas itseään sellaiseen vihaan, ettei kykene hahmottamaan asioita faktojen pohjalta.

  Anssi, Suomen kansa on äänestämällä kertonut, mitä ja miten se ajattelee. Persut on saanut juuri sen verran kannatusta, kun Suomen kansa on sille ääniä antanut. Jos vihaat puoluena persuja, vihaan niitä Suomen kansalaisia, jotka ajattelevat eri tavalla kuin sinä tai ihailemasi äärivasemmisto sosiaalidemokraatit. Älä myöskään unohda, että iso osa persujen äänestäjistä on aiemmin antanut äänensä sosiaalidemokraateille, oliko kyseiset henkilöt silloin vihasi ulkopuolella, mutta petyttyään jatkuviin turhiin lupauksiin , löysivät äänilleen uuden kodin. On todella masentavaa, että nostat toistuvasti natsi vertauksen. Tuollaisesta lähti liikkeelle 1917 tapahtumat, kun vasemmisto ei halunnut hyväksyä vaalien tulosta. Kunnioitetaan jokainen Suomen kansan valintoja, ketään haukkumatta ja perättömästi ketään mustaamaalaamatta. Sen on jokainen äänestänyt ansainnut, oli vaalien lopputulema mikä hyväänsä.

 • Anssi Rajasärkkä

  Minä en todellakaan vihaa ketään vaan varoitan historian valossa ääriainesten noususta ja sen seurauksista. Sen sijaan minä näytän olevan sinulle punainen vaate, jonka edustan vain sukuni pitkää jatkumoa demareiden kannattajina. Et voi kieltää sitä, etteivätkö demarit olisi olleet keskeisiä vaikuttajia itsenäisen Suomen historiassa ja kommunismin torjunnassa. Nyt on aika torjua äärioikeiston pyrkimys vallankahvaan, joka on Suomelle yhtä vahingollinen kehityssuunta kuin olisi ollut aikanaan kommunistien valtaannousu.

 • Taisto

  Anssi, miksi vertaat persuja natseihin ja
  ääriaineksiksi?

  Putin kokee Ukrainalaiset natseiksi ja
  ääriaineksiksi.

  En tiedä punaisesta vaatteesta, mutta onko
  kummassakaan vertauksessa taustalla muuta
  kuin viha toisin ajattelevia kohtaan.

  Minä koen Suomen historian koko kansan aikaansaannoksena, en demareiden, en kokoomuksen tai minkään muunkaan puolueen
  työtulokseksi. Viisas Suomen kansa omalla arkipäiväisellä ahkeruudellaan ja sisulla on kansakunnan saanut loistoonsa.

  Mitä demokratia sinulle merkitsee ? Sitäkö, että
  katsot oikeaksi julistaa demokraattisten vaalien tuloksen vääränlaiseksi, kun edustamasi jatkumo ei enää saavuttanut demokraattisissa vaaleissa roolia, johon se oli vuosikymmeniä tottunut. Ymmärrän, että ottaa lujille joutua luopumaan vallasta ja alkaa totuttelemaan demokratian tuomaan valtaan tahoille, joilla on Suomen kansa siunaus mandaatilleen.

  Hyväksytään erilaisuus ja ei tuomita tai mustamaalata ketään perusteettomasti, silloin meidän kaikkien on parempi elää Suomessa nyt ja tulevaisuudessa

Kommentointi on suljettu.