Narsistiset öykkärit

Öykkäri nro 1

Mistähän näitä narsistisia äärioikeiston öykkäreitä putkahtelee nimen omaan tässä ajassa valtioiden johtopaikoille ja mistä ihmeestä he ammentavat riittävän suuren kansan suosion nousta niille näkyville paikoille? Nämä kaikenmaailman Trumpit ja vaikkapa itäisen Keski- Euroopan johtajat malliesimerkkinä Unkarin Viktor Orban ovat saaneet valtakirjansa sinänsä ainakin päällisin puolin demokraattisilta näyttävien vaalien kautta. Onko siis vika kansalaisissa vai nykyajassa valeuutisineen ja vaihtoehtoisine faktoineen vai taustalla piilevässä kaiken kattavassa korruptiossa. Ainakin Orbania ja hänen puoluettaan on syytetty suoranaisesta äänten ostamisesta. Brittien brexit-änkyrä ja nykyinen pääministeri Boris Johnson ei sen sijaan ole saanut asemaansa vaalien kautta vaan uhoamalla irrottavansa Britannian EU:sta vaikka ilman sopimusta. Hänen brexit-äänestyksen aikaan julkisesti esittämät valheelliset väitteet EU:n brittien kustannuksella tapahtuvasta rahastuksella saattoi olla yksi ratkaiseva tekijä brexit puolen saavuttamalle niukalle enemmistölle.

Herra Orban haukkuu estoitta EU-puheenjohtajamaana olevaa Suomea kaiken pahan alkuna ja juurena, jossa mm. ei ole lainkaan perustuslakituomioistuinta eikä se niinmuodoin ole oikeusvaltio. Kuitenkin Suomi on kymmenillä eri kansainvälisillä mittareilla todettu maailman parhaaksi maaksi asua ja elää. Niissä vertailuissa Unkari on todella kaukana kärjestä. Perustuslakituomioistuin ei ole mikään oikusvaltion tunnusmittari. Se puuttuu Suomen lisäksi mm. kaikista pohjoismaista, Britanniasta, Alankomaista ja Yhdysvalloilta.

Suomessa tehtyjen esitysten perustuslaillisuutta arvioi eduskunnan perustuslakivaliokunta eli poliitikot valvovat omia päätöksiään. Vaikka asetelma on toiminut sinänsä ihan hyvin niin voidaan sitä pitää oikeudellisesti arvioiden vähintäinkin kyseenalaisena. Ajatuksia tilanteen korjaamiseksi on ollut vireillä, mutta vähän ”savolaisen projektin – rupeemista vaille valamis – asteelle” homma on toistaiseksi jäänyt.

Mutta palataanpa EU:hun ja sen rahanjakokäytäntöihin. Heikoiten EU:n perusperiaatteita noudattavat ja EU:ta rankimmin arvostelevat itäisen Keski-Euroopan maat kuittaavat kuitenkin EU-rahojen nettosaajina huomattavat avustukset EU:lta. Ei voi olla oikeudenmukaista, että samalla kun maat viis veisaavat EU:n perusperiaatteista, ne saavat huomattavat avustukset EU:lta. Sama tilanne on osin myös Välimeren maiden kohdalla, jossa rahat taitavat valua vielä huomattavalta osin mafian taskuun. Nyttemmin komissio on kiinnittänyt vihdoinkin asiaan huomiota ja kun Suomi puheenjohtajamaan ominaisuudessa edistää rahanjakoon puuttumista saa se kuraa niskaansa herra Orbanin kaltaisilta öykkäripoliitikoilta.

Maailman laajuisesti ajatellen pahin öykkäri on kuitenkin mahtavimman valtion nykyinen presidentti Donald Trump. Häneltä sinkoilee solvaavia twiittejä milloin mihinkin suuntaan. Hän asettaa pakotteita, määräilee rangaistustulleja ja vientikieltoja jatkuvalla syötöllä niin, ettei taida itsekkään tietää missä mennään. Hän haukkuu vähemmistöjä eritoten latinoja vaikka ilman heidän työpanostaan vähemmän arvostetuissa töissä Yhdysvallat ei selviäisi. Hän sanoutuu irti kansainvälisistä sopimuksista ja syyttää sitten toisia sopimusosapuolia sopimusrikkomuksista. Saa nähdä mitenkä paljon korjaamatonta pahaa hän ehtii presidenttikaudellaan saada aikaan jo ensimmäisen nelivuotisjakson aikana saati sitten, jos hänet vastoin tervettä järkeä valitaan vielä toiselle kaudelleen.

Pahimpia toimia ovat sanoutumiset irti ydinasesopimuksista ja ilmastonmuutosta hillitsevästä Pariisin sopimuksesta. Tämä vuosi on jo historian lämpimin ja maa-alueilla lämpötilan nousu on jo saavuttamassa 1,5 %:n kriittisen raja-arvon, mutta Yhdysvallat jatkaa herra Trumpin viitoittamana surutonta ilmakehän saastuttamista entiseen malliin. Nyt saatetaan olla jo tiellä, jolta ei ole enää paluuta. Hän rohkaisee rasistisilla ja naisia halventavilla puheillaan ja esimerkillään valkoisen ylivallan kannattajia hirmutekoihin, joissa on jo kuollut lähemmäs 300 ihmistä tänä vuonna. Viimeksi muutama päivä sitten Yhdysvalloissa tapahtui kolme joukkoampumista vain vuorokauden sisällä. Aseitahan jenkeissä saa ostaa kuka vain, koska jokamiehen aseenkanto-oikeus on käsittääkseni kirjattu peräti Yhdysvaltojen perustuslakiin.

Suomessa oikeistoradikalismi on kanavoitunut lähinnä perussuomalaisiin, jotka lisäävät vain kannatustaan tekemättä mitään muuta kuin haukkuvat kaikkea mikä liikkuu, päättää ja kantaa vastuuta päätöksistään tässä maassa. Usea perussuomalainen on ollut syytettynä rasistisista mielipiteistään ja vihapujeistaan tai osallistumisesta kiellettyjen äärijärjestöjen toimintaan. En voi käsittää mikä heissä vetoaa nykyisin suomalaisiin äänestäjiin. Suomalaisuutta moinen ääriajattelu ei ole, olisi luullut sen jääneen taakse jo kauan sitten 30-luvun hämäriin Lapuan liikkeineen ja IKL:neen, kyydityksineen ja muilutuksineen. Sitäkö kohden tässä ollaan nyt menossa? Kysyy satunnainen huomioitsija.

 

 

Kommentit

 • Trumppi sitä Trumppi tätä

  Melkein kolomekymmentä vuotta nämä blogin kirjottaja kaltastesa kanssa piileksi koloissaa. Voan nyt ne on ryöminnä essiin kansan uutisten takalehen välistä ja kouhkoovat tuas suuna piänä joka paekassa.

  Suomesta ja Suomalaisista ne ei oikeesti mittään huolta kanna, kuhan valehtelovat sen ne ossoo.
  Ne kuvittelloo että suavat toesinno, kun viimekierroksella ei ruettunnakkaa niihe mieliks suureen itäiseen internazionaalin.

  Koettavat tuas kovasti sotkee meijän välilöitä viimekerran malliin kun kuskoovat tänne ulukomailta jos jonninäköstä partasuu ukkoo..
  Sen jo tietävätki ettei niihen kansa taho kukkaan pärjätä, niin sitten on heleppo osottoo että eihän tuo uuessa uljaassa euvostoliitossa käy jotta kulakit omista asioistaan miäräilis..

  Semmosia ne on nämä tämän blogin kirjottaja hengenheimolaisinneen. Sosialismin kaltasta tyranniata ne tavottelloo. Niille ei käy että kansa ite johtajasa valihtoo. Se on aena viärin eänestetty.. Suatikka että jonki valtion piämies omiesa puolta pittää se nyt näelle euro vouhkille sitä ihan suurinta myrkkyä on.

  80-luvulla ne haukkua rätkytti Reagania, miehistä parrainta joka lopetti kylymän soanki. Nyt ne joka jumalan präntissä ja ylenannissa koettaa haukkua nykystä amerikkalaisten äänestämällä itelleen valihtemata presidenttiä ja sitä jatkuu päevästä toiseen.

  Yhessäkkään heijän uutisessa ei oo ollu tottuuen kansa mittää tekkoo jos sen paekanpiältä on tarkistanna vaekka sitä on jo vuostolokulla jatkunna.
  Ihan samalaesta valetta se suolti vanjan pravdaki aikanaan ja osin tämä sama sakki kun nykysin hiihti perässä sillonki isänmuata kauppoomassa.

 • plokkariukki

  Olen Anssin kanssa hyvin samoilla linjoilla. Narsisteja, mikäli termin oikein ymmärrän, alkaa olla maailma turvoksissa, tätä ”filosofiaa” on nyt toitotettu jo aika pitkään. Olen itseni (ja toisten) herra ja kaikki mikä on otettavissa minulle ja kanssani samanmielisille konstilla millä hyvänsä kuuluu minulle ja meille, eikö se tätä ole? Tällaisia henkilöitä tulee konstilla jos toisella johtopaikoille ja heitä kannattanevat toiset samanlaiset itsekeskeiset äänessäolijat jopa äänestäjät. Some ja roskamediat jos mitkä ovat helppoja välinetä lietsoa kyseistä elämäntapaa ja kulttuuria.

 • Lex Kallio

  Jotta blogilla olisi laajempaa näkemystä, eikö tasapuoli-
  suuden nimissä tulisi vastaavilla argumenteilla arvioida
  Venäjän ja Kiinan johtajat sekä valeuutiset ?

  Ajatteluun tulee heti erinlainen uskottavuus, kun kirjoitta-
  jat unohtaisivat omat polittiset kantansa, ja pystyisivät
  katsomaan maailmaan tasapuolisesti ja ilman kognistista vinoumaa.

 • Tilasto fakta

  Anssi, ihmettelet mikä PS:ssa vetoaa äänestäjiin.

  Olisko sama utopia, jota SDP tarjoaa omaa etua tavoit-
  televalle kansalaiselle.

  Tilastollinen faktahan on, että PS nousu (jytky)tuli aiemmin SDP:tä äänestäneiltä. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että aiemmin niin hyvä toveri onkin nyt jonkun mielestä pelkkä ”rasisti”, vaikka tavoite on ollut kaikissa äänestyksissä sama; oma etu. Puolueen osalta vain ”takki vaihtunut lennosta”.

 • Anatoli

  Suomessa meillä on oma narsisti, tosin vasemmalta laidalta., nimittäin Antti Rinne.

  Antti pääministerinä on ottanut tehtäväkseen haukkua muita puolueita ja vielä vääristellen menneitä tapahtumia.

  Viksu jos olisi – rakentaisi suhteita muihin – mutta tuntuu luottavan diktatuuriin ja tuuriin, siinä kuin Orbankin!

 • Anssi Rajasärkkä

  Ovatpa kommentoijat tällä kertaa pahasti tuuliajolla. Minusta blogistina ei saa tekemälläkään kommunistia ellei sitten koko maailmalla diiliään pyörittävää Trumpia halvee-raava tatkoita kommunismia. Saatan olla vasemmistoon kallellaan, mutta siinä asemassa lähempänä USA:n demok-raatteja kuin edes ex kommunisteja. Nykyisin useassa maassa päätään nostavat populistiset äärikansalliset ja -oikeistolaiset perustavat koko toimintansa tietoisesti totuuden vääristelyyn. Minusta se on lähinnä surullista seurattavaa.

Kommentointi on suljettu.