Politiikan farssiviikot jatkuvat

Eduskunnan toinen varapuheenjohtaja perussuomalaisten Juho Eerola joutui hyllytetyksi EU-elvytyspaketin eduskuntakäsittelyn ajaksi.

Onhan se hyvä tällaisena aikana, kun teatterit ovat suljetut eikä kesäteatteritoiminnan käynnistymisestäkään ole vielä täyttä varmutta, että edes Arkadianmäellä toimii aktiivinen farssiteatteri keskellä koronabandemiaa. Persut ovat pyörittäneet puhemyllyään vuorokausikaupalla ilman mitään uutta sanottavaa. Tärkeintä  heille on ollut estää eduskunnan enemistön päätöksenteko EU:n elvytyspaketin hyväksymisestä. Puoluenimestään huolimatta heille ei merkitse mitään suomalaisen parlamentarismin ja demokratian kunnioittaminen.

Tämän toimintatavanko kansalaiset haluavat leviävän tulevissa kunnalisvaaleissa myös peruskuntiin, jolloin halvaannutetaan myös kunnalisdemokratia? Muutaman kerran itsenäisyyden aikana on nähty samanlaisia operaatioita eivätkä ne ole koskaan johtaneet prosessia pyörittäneiden toimijoiden mielen mukaiseen lopputulokseen. Olisikohan ihmisten vihdoinkin aika huomata persujen todellinen agenda. He ovat äärikansallisia ja äärikonservatiivisia poliittisia pyrkyreitä, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa. Paremmin puolueen nimeksi sopisi perustrumpilaiset niin samankaltaiset heidän toimintatapansa ovat Trumpin presidenttikauden äkkiväärään kansalliskiihkoiluun verrattuna.

Nykymenoa seuratessa tulee ikävä Timo Soinia, jonka aikana puolue kasvoi tyhjästä parin vaalijytkyn kautta jopa hallituskelpoiseksi puolueeksi, jota nyky persut eivät millään mittarilla ole. Viimeistään nyt sen osittaa puolueen ala-arvoinen eduskuntakäyttäytyminen. Heidän toimintansa takia eduskunnan päätöksenkyky on halvaantunut eivätkä mitkään muutkaan asiat etene.

Kommentit

 • Taisto entinen Demari

  Persut on kannatusmittausten mukaan Suomen suurin
  puolue, eli en lähtisi ivaamaan tai pilkkaamaan PS
  mielipiteitä, jotka tukee iso osa Suomen kansasta.

  Näin se demokratia toimii, vaikka sitä on hankala entisten mahtipuolueiden kannattajien kestää, mattoa kun vedetään seisovien jalkojen alta.

  Haukkumisen sijasta kehottaisi miettimään, miksi
  PS:t on gallupeissa kärjessä ? Miksi ihmiset ovat
  tyytymättömiä ns. vanhojen suurpuolueiden toimiin ?

  Mielenkiinnolla odotellaan vallanvaihtumista ja
  uusia raikkaita tuulia eduskunta- sekä kunnallispoli-
  tiikkaan. DEMOKRATIA päättää, mitä tuleva tuo ja
  kenen joukoissa kannattaa seisoa.

 • plokkariukki

  Olipa poliittinen järjestelmä ja päätöksenteko miten kehno ja kuralla tahansa, ei tapa tehdä asian eteen jotakin farssina eduskunnan suuressa salissa ainakaan nosta luottamusta poliitikkojen taitoon ja kykyyn osata hommaansa. Kansa saa mitä kansa haluaa, tällaistako me haluamme? Anteeksi jos sanon vai sanonko, ”ak…sta touhua”, nyrkkiä miehet pöytään, per…le!

 • Matti

  Kylläpä ottaa tiukille myöskin Eduskunnan puhemiehen (naisen) perussuomalaisten totuuden kuunteliminen. Kyllä tässä keskustelussa on jäänteitä Vennamon aikaisista tilanteista. Jos Vennamo ei saanut lausua sanottavaansa ilman muiden väliintuloa, niin hän korottii sitä mukaa ääntänsä. Mutta nämä nykyiset ”Vennamolaiset ” puhuvat rauhalliseen tyyliin, sotkematta muiden puheita väliintulollaan, kuten muilla puolueilla näyttää olevan tapana. Ei tässä perussuomalaiset ole järjestäneet mitään farsseja, vaan joillekkin ei totuuden kuuleminen sovi politiikan kanssa yhteen.

 • Könönen

  Aika on raskasta, joten toivotaan, että pääministeri
  Sos.Dem Marin syö aamulla tukevan aamiaisen
  jotta jaksaa päivällä miettiä, miten saa kerättyä
  enemmän jaettavaan Suomen kansalta etelä
  euroopan tarvitseville.

Kommentointi on suljettu.