Sanna Marin – Pääministeri

Olen ilolla seurannut Sanna Marinin ammattimaista toimintaa pääminsterinä. Hän on paitsi asiansa osaava osittanut myös olevansa aito nuori eläväinen nainen eikä mikään pönöttävä poliitikko. Ehkä hän voisi olla varovaisempi ystäviensä suhteen, kun heillä näkyy olevan kyltymätön tarve kuvata omia toilailujaan ja laittaa ne ehdottomasti julkisesti esille eri alustoilla. Sitten pyydellään muka katuvaisina anteeksi tekemisiään aivan kuin ne siitä muuksi muutuisivat. Tavoite on kuitenkin jo saavutettu, kun oma tunettavuus on lööppimediassa saatu.

Kansainvälinen huomio ja samalla myös Suomen näkyvyys on ollut pelkästään positiivista samalla, kun Suomi on Niinistön ja Marinin toimesta hakenut läntisen puolustusliitto Naton jäsenyyttä yhdessä Ruotsin kanssa. Nato-jäsenyyden tiellä kantona voi olla maailman politiikassa yksi pönötävä, itseään täynnä oleva Turkin presidentti Erdogan.

Suomi on ollut lähes kaikessa edelläkävijänä ajamassa naisten tasa-arvoa yhteiskunnassa ja nyt meillä on valovoimainen naispääministeri osoittamassa kehityksen suuntaa käytännössä. Aivan turhaa Marin pyytelee toimintaansa antteeksi, hän on ollut koko ajan aito itsensä. Takavuosina SDP:tä kutsuttiin ukkoutuvaksi puolueeksi, jonka agenda on paljolti mennisyydessä. Nyt nuo puheet voidaan täydellisesti unohtaa ja kääntää katse peruutuspeilistä tulevaisuuteen.

Sanna Marin on ollut pääminsterinä 10.12.2019 lähtien ja luotsannut maata karikkoisten aikojen läpi varsin onnistuneesti. Pian iski päälle korona- pandemia ja sitten Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Nyt viimeisimpänä riesana näyttää tulevan vakava energiakriisi varsinkin Keski-Euroopassa, kun Venäjä sulkee Euroopalta kaasuhanat. Suomi ei sinänsä ole samalla tavalla riippuvainen Venäjän energiasta ja lähestyy energiataloudessaan täyttä omavaraisuutta, kun Olkiluodon kolmas reaktori sadaan  toivon mukaan täyteen tuotantoon joulukuun alussa.

Kuitenkin sähkön hinta näyttää olevan kohoamassa moninkertaiseksi tulevana talvena ja vaatii valtiovallalta erityistoimia hinnankorotusten kompensoimiseksi. Eiköhän Marinin johtama hallitus siihenkin keinot keksi parhaillaan menossa olevassa vaalikauden viimeisessä budjettiriihessään.

 

Kommentit

 • Taisto

  Kyllä Marinin hallitus keinon keksii, sehän on se
  sama keino, mistä nykinen vasemmisto hallitus
  tullaan muistaan pitkään tulevaisuudessa.

  LISÄÄ VELKAA, näin SDP on toiminut aina.

  Vastuutonta toimintaa !

Kommentointi on suljettu.