Uskonnot ja terrorismi

Läpi ihmiskunnan historian uskonnosta tai uskomuksista riippumatta ovat samanmieliset ihmisryhmät vainonneet ja terrorisoineet toisin ajattelevia ihmisryhmiä. Siinä suhteessa eivät kristikunnan edustajat voi röyhistellä rintaansa. Vuosisatojen kuluessa he ovat tappaneet, ryöstäneet ja raskanneet toisten uskontojen tai uskomusten edustajia kenties enemmän kuin muiden uskontojen edustajat yhteensä.
Ajatellaanpa vaikkapa vain euroopalaisten valloittajien toimintaa Amerikan löytymisen jälkeen niin olihan se kamalaa toimintaa alueen alkuperäiskansoja kohtaan. Eikä toimintatavat juurikaan inhimillistyneet kolonialismin aikaan Afrikassa, Aasiassa tai Australiassa. Harjoitettiin ns. pakanoiden pakkokäännytystä, alistettin heitä orjuuteen ja ihmisiä myytiin kuin karjaa markkinoilla orjiksi demokratian ja vapauden tyyssijaan Yhdysvaltoihin.

Nyt sitten kauhistellan ja kylläkin ihan aiheesta islamilaisen terrorismin brutaalia toimintaa ja leviämistä lähi-idässä ja länsimaissa. Mielestäni terrorismin nousu on paljolti länsimaiden itsensä aiheuttamaa länsimaisten arvojen tuputuksesta johtuvaa vihaa, jota uskonkiihkoilijat islamilaisessa maailmassa käyttävät hyväkseen lietsoessaan vihaa toisinajattelijoita kohtaan. Pitäisi tajuta, ettei demokratiaa ja länsimaisia arvoja voida asein viedä maihin, jossa niihin ei ole perinteisistä ja uskonnollisista syistä totuttu.

Yhdysvallat maailman ainoana supervaltana on ottanut tehtäväkseen levittää demokratian ilosanomaa asein lähinnä islamilaiiin maihin, joissa ei ole minkäänlaista aikaisempaa  demokratian siementäkään olemassa ja jäljet pelottavat. Libya, Egypti ja Syyria ovat ns. arabikevään jäljiltä täydellisessä kaakosessa pitkälti jenkkien avustamana. Sitä ennen he veivät demokratiaa asein Irakiin ja Afganistaniin. Molemmissa kohteissa he joutuivat taistelemaan osin omia aseitaan vastaan, kun olivat noihin maihin kylväneet surutta aseita islamistien käyttöön niiden taistellessa länsimaiden kannalta hyväksyttävissä sodissa Irania ja Neuvostoliittoa vastaan.

Pahin demokratian vajaus on kuitenkin Saudi-Arabiassa, joka saa harjoittaa rauhassa diktatorisia otteitaan ilman, että Yhdysvallat puuttuu toimintaan lainkaan. Kovasti valikoivaa on siis supervallan toiminta maailan poliisin roolissaan. Odotan suurella mielenkiinnolla Yhdysvaltain tulevia presidentin vaaleja, joiden seurauksena tilanne voi jopa pahentua nykyisestä, jos presidentiksi nousee äärivanhoillinen tai hölösuu rebublikaani. Parasta mitä demokraateille voisi vaaleissa tapahtua olisi, että rebublikaanien presidenttiehdokkaaksi nousisi täysi hölösuu Donald Trump. Tuskimpa amerikkalaisetkaan niin typeriä ovat, että valitsisivat moisen ehdokkaan presidentikseen.