Asiantuntija?

Kun katson taaksepäin n. 100 vuotta, niin yksi on ylitse muiden -Mannerheim.

Yksin hän yritti saada Suomen päättäjät tajuamaan, että Venäläiset hyökkää.

Ståhberg – tuo hyväuskoinen hölmö, jätti vastustajansa ilman merkittivää puolustushallinnollista  tehtävää 1920-luvulla, jolloin Suomen puolustuksen kehittäminen lyötiin laimin.

Venäläinen ei noudattanut lakimiehen ideaalia.  Vasta Svinhuvudin aikana Mannerheim pääsi kehittämään armeijaa, mutta liian myöhään. On tapana, että aseiden hinnat kallistuvat, kun sota alkaa.

Tämän päivän asiantuntijoista suurin osa on jälkiviisaita; ihan sama Ukraina  tai EU.  Yksi on ylitse muiden: Sixten Korkman, joka sanoi, että puolet Kreikan veloista pitäisi antaa anteeksi.  Kaikki muut höpöttäjät ”rohvessoorit” olette jälkiviisaita paskanjauhajia, saatteko siitä jopa palkkaa.

Kaikki ne valtiot, kuten Ruotsi ja Englanti, jotka säilyttivät oman valuutan, eivät ole nyt kusessa.  Jos teoria Saksan yliherruudesta talouden auvlla

pitää paikkansa, niin EU:han on ollut Suomelle alamäkeä; mutta pääseväthän firmojen edustajat EU -linjalle lentoasemilla  ja turistit.

Tämän päivän asiantuntijoista sanoisin: phtyi.  Meitä maistereita, tohtoreita ja insinöörejä  on vaikea huijata.  (Uskoni valtion johtoon lopahti lopullisesti, kun sain selville, että sotaa varten kihlasormukset pitää antaa valtiolle, mutt ne löytyivätkin Ruotsin keskuspankista sodan jälkeen.  En kuitenkaan ole valtiovaltaa vastaan, muuta kuin äänestyksellisen tai lehdistön mielipiteen mukaan.)