Kuopion koulu

Savon Sanomissa oli taas se viisi vuotta vanha juttu koulujen tilasta, se sama joka on joka vuosi.  Nyt se viimein meni läpi; kukaan ei jaksanut

enää reagoida, tuleehan se vuoden päästä uudelleen lehteen, juuri kun ekat menee kouluun, loistava ajoitus koulutoimelta, ei kukaan jaksa raivota.

Eli ensimmäinen voitto matemaatikko Auviselle, ikävän uutisen ajoitus kohdallaan.  Muut ongelmat ovatkin inhimillisiä, pystytäänkö ne hoitamaan

matemaattisesti.

Koulun lakkauttaminen tietää 7 vuoden riitoja, sanoi vanha koulutoimenjohtaja.  Kuopiossa on paljon satraappeja – rehtoreita, jotka Lainisen tavoin ovat jopa julkisuudessa esittelemässä omaa viisauttaan.  Mutta kaikki muut selän takana auttavat vanhempain toimikuntia puolustamaan omaa rehtorin palkkaansa, joka on runsas. Tätä tukee auliisti pääluottamusmies Sutinen.  Auvinen ei taida tälle mitään.

Ehdotan, että satraappien määrää vähennetään rajusti; kolme aluerehtoria valitaan alakouluin ja yläkouluihin: eteläinen, keskinen ja pohjoinen alue, joille kuuluu myös erityisopetus vuorotellen.  Haku päälle ja hyvä palkka. Jos kaupunginhallituksessa olisi asiantuntemusta siitä, kuinka tätä kouluproblematiikkaa viedään eteenpäin, se olisi kuten alla

Tää koulujähinä on täysin turhaa: Auvinen on liian sidoksissa opetusympäristöönsä.  Kyse on siitä, että tehdään ensin strategiset valinnat eteläisestä, keskisestä ja pohjoisesta oppimisalueesta, vähennetään satraappien määrää.  Sitten aluerehtorit jakavat oppilaat.

Mikä tässä on niin vaikeaa? Auvinen, eikö inhimillisen materiaalin siirtely olekaan matematiikkaa. Hyi v…u. ei ole yleensä tarvinnut hallintoa kehua eikä nytkään. Auvinen on voimaton, mikä johtuu tietämättömyydestä koulutoimesta.

P.S. Nykyinen lyseo pitäisi myydä baareiksi, kaupoiksi ja kapakoiksi.  Mitäs nämä räkänokat tarvii kaupungin parasta paikkaa ”haistattelemaan” ja dokaamaan, ja olemaan pirun tärkeitä, menkööt selaileen kännyköitään hevon kuuseen, tuo paikka on ihan liian arvokas nykynuorisolle.