Suomi on aina yksin

Nyt nähtiin taas se, että tiukan paikan tullen Suomi jää aina yksin.  Presidentti Niinistö toivoi, että muut EU-maat olisivat antaneet julkisen tukensa

sille, että Suomi torjui matkustuskiellossa olleiden korkeiden venäläispoliitikkojen maahantulon Etyj-kokoukseen.  Pikkuisen siinä Niinistö näyttää nukahtaneenkin.  Asiaa olisi voitu hoitaa niin, että Suomi hyvissä ajoin ilmoittaa harkitsevansa venäläisten tulon liittyen Etykin luonteeseen, jolloin nämä ns.vastustajat olisivat voineet ilmaista kantansa julkisesti eli EU:n isot maat Saksa, Ranska, Italia, Espanja. EU-sääntöjen tulkinnassa on ainakin Kreikan mentävä aukko, musta aukko, mutta kannanottoon Suomen puolesta äänet hiipuvat.  Eikö jo uskota!

Jos kuulut Natoon ja EU:hun, kuten Kreikka, voit pelata käsittämätöntä sikaa.  Tätä Suomelle ei ole tarjottu koskaan.

Ruotsi kaveeraa Suomen kanssa vielä muutaman vuoden, kunnes saa puolustuksensa parempaan jamaan.  Eipä sitä tukea tullut nytkään.

Reaalipolitiikka kunniaan, asiat pitää nähdä niinkuin ne Suomessa ovat ja koetaan.  Liitytään Natoon ja äkkiä, ison veljen suojeluksessa saamme todellista voimaa kansalliseen itsemäärämisoikeuteen.  Ruotsista v…t.

Kommentit

  • plokkariukki

    Suomalainen päättäjä on siitä kummallinen olio verrattuna varsinkin etelämaiden kansalaisiin verrattuna, että se lukee (ei tulkitse) lakeja ja sopimuksia niinkuin ne ovat suomeksi (kenen kirjoittamia?) kirjoitetut ja sovitut. Se kysyy jopa neuvoa muilta, muka ulkomaan viisailta. Nämä muut ja muka viisaat tulkitsevat kirjoitettua sanaa kukin soveltaen omaan tilanteeseensa edukkaimman tavan, välittämättä sopimuksen hengestä tai tarkoituksesta. Siitä hengestähän Suomessa ollaan kai tarkkoja, lienee aika vanhanaikaista? Opin siellä surullisenkin kuululla etelän rauhanturvareissulla: Älä luota kehenkään muuhun kuin itseesi, hiukan apua voit saada siltä lähimmältä taisteluparilta (SA-int sanastoa) tiukan paikan tullen. Pienenä maana ollaan aina huutolaispojan asemassa kuulutaan sitten itään tai länteen, mutta itä on vaan tuossa meidän pitkän rajan takana.

Kommentointi on suljettu.