Tikusta asiaa

Kesän viime viikolla tuli hyvät kelit ajella moottoripyörälläkin, sadekelillä suojaa onneksi hyvät puvut, mutta kypärän visiiriä ei mikään, hanskan vasemmassa peukalossa on alue, jolla asiaa voi auttaa pyyhkäisemällä koko ajan hanskalla, oikeassa on kaasu.

Joten sen ymmärtää, jos ei halua ajaa sateessa, mopolla, kuten me alentuvasti sanomme.

Viikonloppuna ja ennen töitä tuli ajettua ylenmäärin paljon.  Maanantaina ajeltiin lankomiehen pikkumopon, 1800 cm3 Suzuki, kanssa Pielisjärvelle, vaimot ajeli autolla.  Ennen Nurmesta vastaantulevan ohitus meinasi viedä meiltä rouvat; huonokin muuttui hyväksi äkkiä, täpärästi, mitä se sitten tarkoittaneekin.

Paalasmaan jälkeen oli tauon paikka; ympäristö on merellinen, maata ei näy, jos katsoo pohjoiseen tai etelään, jylhät näkymät.

Paisteltiin makkaraa.  Käviköhän minulle vanhanaikainen, kun poimin nuotiopaikalta maasta vanhan tikun, vuolin sitä toki, mutta varsi ei näyttänyt lepältä, mikä on paras makkaratikku, kaveri sai sen. Varsi ei ollut paju, se oli jotenkin karhea. Kaveri sai sen ainuan lepän, tuoretta leppää oli niin vähän, että en uskaltanut sitä muiden nähden kaataa.  Oliko se selja, näsiä?  Kyllä minä nyt (hellä)mieleni pahoitin. No se taisi mennä ohi.

Luultavin selitys on se, että maassa lojunut tikku saastui jotenkin.  En koe tässä mitään ylentävää, paitsi että se pelasti minut melko tylsältä

työpaikkakokoukselta osittain, mutta onneksi kerkesin melkein vessaan.

P.S. Nyt se on kuultu ihan naisen suusta: koulutuksen aloitukseen ei tarvita mitään tanhuja tai muita ryhmäytymisleikkejä, suoraan asiaan vaan:)

Hän varmaan koki tilanteen ahdistavana.  Go and Know!

 

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Paulille on kommentoitava tuosta motskaroinnista sen verran, että pyörällä poronvasan väistäminen on taidetta. Yllättäen kisura asuntoauton takaa ajolinjalle kolmenkympin vauhdissa, sateen kastelemalla tiellä, ihmeelliset ovat kiemurat motoristilla. Mites se menikään työntöohjaus, ei lukkojarrutusta, taakse väistö? Vasa hengissä, mopoilija hengissä, vain lonkassa armoton jomotus pari päivää, oli hieno reissu. Mopoilu on kivaa! Ajokelejä!

Kommentointi on suljettu.