Aikuiset liikenteessä

Kouluarki.

Joka vanhemman suurimpiin pelkoihin kuuluu se, että pääseehän se oma koululainen turvallisesti kouluun ja takaisin.

Silti meistä vanhemmista suurin osa syyllistyy siihen, ettei aamuisin varata tarpeeksi aikaa aamun hetkiin.

Jo se luo vaarallisen pohjan heti päivän alkuun.

Eikä niinkään omaan elämään liittyen, vaan muihin ihmisiin, jotka pyrkivät myös pääsemään ajoissa ja turvallisesti päämääräänsä.

Useimmiten heille, jotka kulkevat elämänsä ensimmäisiä vuosia yksin kaiken vilinän keskellä.

Illalla, et saata ottaa huomioon, että uhkamas päiväkotilainen syö aamutoimiajasta suurimman osan varaamastasi ajasta. Töihin pitäisi keretä ja kello on jo lähes pykälässä.

Taistelut jatkuu autossa. Samalla kyttäät ajellessasi kelloa kännykästä, että minkä verran tulet myöhästymään. Huomaat kaverin tykänneen suloisesta päivytyksestä kuinka lähetit vanhimman lapsen ensimmäistä kertaa kävellen kouluun.

Onhan hän jo osaava ekaluokkalainen. Reittiä opeteltiin koko kesälomasi enemmän ja vähemmän. Hän on taitoineen turvassa.

Saat viimein jatkettua matkaa päiväkodilta työpaikallesi. Olet jo kauheat 10 minuuttia myöhässä. Yrität etsiä kiivaasti puhelintasi laukkusi pohjalta.

Missä se nyt on!?!? Pomo listii minut, kun olen taas myöhässä, enkä ole ilmoittanut olenko kuitenkin tulossa! Etsit ja etsit… Kunnes.

Kiire loppui kuin seinään.

Autosi keulan edessä makaa suloinen pieni lapsi. Asfaltti alkaa pikku hiljaa punertaa.

Suojatien toisessa päässä näkyy pieni joukko koululaisia, jotka eivät osaa sanoa mitään, mutta heidän kasvoilta näkyy valtava suru, pelko ja pettymys. Ilme kertoo, että sinun aikuisen piti olla meille turvallinen.

Yksi noista koululaisista näyttää tutulta, mutta shokkisi vuoksi, et heti häntä tunnista.

Kunnes tajuat tappaneesi oman lapsesi ystävän.

Oma lapsesi on kyllä turvassa aivan, kuten aavistelitkin, mutta tiedät, ettei mikään palaa enää koskaan ennalleen välillänne.

Turvataanhan kaikkien koulutie varaamalla tarpeeksi aikaa ja suomalla pienet myöhästymiset, jos se pelastaa pieniä koululaisia!