Rakas Päiväkoti Tuike

Niin se koitti lapsemme viimeinen esiopetus päivä ja tunteet ovat pinnassa. Tunnen suurta kiitollisuutta ja haikeutta. Taas on lähdössä yksi lapsista kohti suurempia kuvioita ja ympäristöjä aloittain opin tien koulussa.

Kulunut eskari- ja hoitovuosi on ollut aivan mahtava.

Haluan nyt kirjoittaa siitä, että miten ihana päiväkoti Iisalmen Tuike onkaan.

Lapsemme ovat olleet monessa Iisalmen päiväkodissa, mutta Tuike on tuntunut alusta lähtien kodilta.

Vaikka aamuisin lapsia väsyttäisi ja ei millään jaksaisi nousta ylös sängystä, niin yksikään iltapäivä ei ole sisältänyt hoitopäivän vuoksi kiukkua, lannistumista, harmituksia, eikä huonommuuden tunnetta.

Te Tuikkeen koko porukka olette sen takana ja teette ihan huikeaa työtä lastemme kanssa.

Suurperheellisenä tiedän, että ei ole mikään helppo homma lähteä ison lapsi lauman kanssa retkeilemään, luistelemaan, hiihtämään, ulos syömään, jäätelölle, tutkimaan ympäristöä, jalkapallo- ja liikuntakouluun. Tässä vasta pieni osa siitä mitä kaikkea te touhuatte lastemme kanssa päiväkodin ulkopuolella.

Vaikka touhuatte paljon lasten kanssa myös päiväkodin ulkopuolella, niin en ole kertaakaan kuullut teiltä kommentteja, että miten raskasta se olikaan, mutta tulipahan käytyä. Sen sijaan aina, kun olen hakenut lapsiani, niin vastassa on aina positiiviset ja niin meitä vanhempia kuin lapsiakin tukevat, sekä kannustavat aikuiset. Se on iso asia. Oma huonompi päivä paranee aina teidän kanssa jutellessa. Sisäinen positiivisuus on jotain mitä ei voi esittää, vaan se tulee luonnostaan, jos on tullakseen.

Te kerta toisensa jälkeen jaksatte kohteliaasti muistuttaa unohtuneista tarvittavista välineistä. Nimenomaan kohteliaasti, eikä töksäyttäin, että on se, kun et vieläkään muistanut. Muutoinkin ymmärrystä riittää, vaikka aamupalaaika alkaa olla lopuillaan, me vasta riisumme kenkiä ja retkelle olisi jouduttava jo kohta. Se lievittää oitis sitä omaa häpeää siitä, kun taas on ollut härdelli aamu ja ei olla sitä vertaa kyetty tekemään, että olisimme edes ajoissa paikalla.

Yhteistyö, jota teette yli ryhmienne on ollut upeaa seurattavaa. Lapsia auttaa todella paljon se, että he tuntevat koko päiväkodin porukan ja kaveritkin. Se luo hienoa tiimityötä- ja ajattelua, yhteishenkeä ja ennen kaikkea turvaa. Aina on talossa tuttuja hoitajia joilta voi hakea lohtua ja neuvoja. En ole kuullut, että ketään lapsista olisi kiusattu päiväkodissanne. Tunne- ja kaveritaitoja on siis harjoiteltu ahkeraan ja se kantaa pitkälle myös koulussa.

Te olette myös oitis valmiita oppimaan uutta työhönne tarpeen vaatiessa. Jos viittomia tarvitaan, niin tehän menette ja alatte opiskella niitä. Haasteiden edessä alatte miettimään ratkaisuja, ettekä jää tilanteita surkuttelemaan.

On ollut myös ihanaa seurata sitä lapsen riemua ja itsensä tärkeäksi tuntemista, joka kumpuaa siitä, että te suunnittelette hoitopäivien ohjelmaa lasten kanssa yhdessä. Ilahduttavan usein kuulen teidän sanovan, että me lasten kanssa suunniteltiin…

Mikään ei olekaan varmasti niin motivoivaa kuin se, että lapsi pääsee itsekin suunnitteluun mukaan. Paljon helpompaa olisi vain rätkäistä valmis päiväohjelma, jonka mukaan sitten mentäisiin, vaikka hammasta purren, mutta te haluatte mahdollisimman paljon ideoida, suunnitella ja toteuttaa yhdessä. Tämä on yksi niistä tärkeistä elementeistä mistä pidän teidän päiväkodissanne. Päiväkotinne ei ole missään nimessä laitos, missä lapsen omille ideoille ei jäisi tilaa ja hyvästä käytöksestä palkitaan aina.

Jos minun pitäisi jakaa teille kaikille tokarit, niin saisitte todistukset, jossa lukisi miten vahvoja, empaattisia,  kekseliäitä, rakastavia, helliä, jämäkkiä, positiivisia, huumorintajuisia, sosiaalisia, rakentavia, viisaita ja omistautuneita te olette.

Lisäksi saisitte hymypatsaat ja stipendit.

Voisin myös lainata Tuikkeen Tiina keittäjää tänne kotiimme, kun hän tekee kuulema parempaa ruokaa kuin äiti. Eli kiitos myös hänelle kuluneesta vuodesta. Muutoinkin kiva täti, niin lasten kuin äidinkin mielestä.

Jotain hyvästä yhteishengestä kertoo myös positiivinen ja rakentava johtajuus. Kiitos, Tuija ja Minna kodinomaisesta päiväkodistanne.

Onneksi meidän päiväkoti taival vielä toki jatkuu teidän kanssanne, mutta halusin vain näin kesän koittaissa todeta näin teille, että

Kiitos, kun pidätte niin hyvää huolta meidän lapsistamme!