Ministerit Tehkee jo lopultae se lukujärjestys töestänne

Kyllä minä ajoissa olin, vuan ne muut oli jo alottanna ennen minua.

Ee, ee kertakaekkijaan tuu tarvista näetten ministerlöehe hommiin hoetamisesta.
Ensimmäesenä koko avustaja konkkaronkka vaehtoon. sielteijjoo tullunna minkäänlaesta apuva, aenakaan noehe tärkeempiin hommiin tekemisseen, ies vinkkijä millon ne pitäes tehä. Suatikka sitten miten.
Kyllä, kerrotaan nyt vaekka vuan par esmerkkijä.

Hommat on jiännä jo alottamata sillon kun ovatte minister´valan vannoneet.
Mittee muuta osottaa  esmerkiks Haataesen kootut selitykset het HVK:n surullisen kuulusan maskitillaos sotkun jäläkeen. Sama vastaos evuskunnassa kun kysytään ”Mitteepä arvelet, pitäsköön ministerin kantoo vastuusa ja erota?”
Työministeri vastoo: ” Minulla ei tietenkään ollut mitään tietoa ennen kuin luin Suomen Kuvalehdestä, että siellä oli epäselvyyksiä. Tämä oli minulle järkytys ja niin oli monelle muullekkin.”
Oli varmasti monelle muullekkii järkytys, ettei ministeri oo laenkaan perillä laetoksen asijoesta jotka kuuluu hänen vastuulleen.
Suomeks sanottuna Haatainen olis voenna reilusti tunnustoo: ”En oo vielä reiluun viiteen kuukaoteen kerennä tutustuva koko puulaakiin (HVK), hyvä kun tiijjän missee se onkaan. Joten on jiännä siltäosin hommat tekemätä, on ollunna muita puoluvepolliittisija kiireitä.”
Seoroovalle kystjälle jo sitten silimät loestaen vastoo mittee ministerin tehtäviin HVK:n osalta kuuluu: ”Huolehtii siitä, että siellä nämä prosessit ja muut tehtävät on asianmukaisesti järjestetty.” Noh onko huolehtinna?? EI, eikä aenakaan oo valavonna, että niin mäneteltäes. Mittee se ennee toentaa alakoo juosta helemat hampaessa selevitysten perrään kun kaekki on jo päen pe…..!!!

Ja nyt sitten toenen tietämätön, samalta polliittiselta suunnalta, tosin vielä syvemmästä korvesta.

”STM viivytteli Suomen ulos EU:n jättimäisistä suojavarustehankinnoista – Suomi katsoo ainoana EU-maana vierestä muiden keskitettyjä kauppoja.” SILLÄTAVALLA PEKONEN.
ILTA-SANOMAT kertoi tänään, että Suomi ei ehtinyt mukaan EU:n jättimäisiin tarjouspyyntöihin, vaikka Brysselistä kerrottiin STM:lle tulevista keskitetyistä hankinnoista jo helmikuun alkupuolella.

Maaliskuun lopulla Suomi ryhtyi yrittämään sopimukseen liittymistä jälkijunassa, mutta jo tehtyihin massiivisiin hankintakierroksiin ei enää kyetty osallistumaan.
Oeskoon jokkuu jättännä sillon ILTA-SANOMAT Pekosen ulottuvile ja siitä älynnä viimekuun lopulla lukkee, että tuo hommahan se pittääkii nyt tehhä.

Aejemmin Pekonen viisauvessaan loehi laosumaan:
”– Olemme katsoneet, että se on meidän varautumisen kannalta hyvä, että pystymme tekemään näitä hankintoja itse. Ja voimme kansallisesti päättää näistä asioista. Silloin kun liitytään tähän EU:n yhteishankintaan, niin silloin se on komission käsissä EU:n osalta nämä hankinnat, Pekonen sanoi Ylellä.”

Mitenkähän pitkään yritysmualimassa vastuuhenkilöt lekottelisvatte hommissaan tulosten ollessa tällä tasolla, mittee näellä meijjän ministerlöellä. Kyllä hyö tekköövät ja näkkyyvätte suavan jottae aekaseksii, kuhan vuan jokkuu on hoputtamassa millonka tehhään ja mitä. Oma-alotteelisuutta ei näö löytyvän, eikä uskallusta ottoo vastuuta tehhä piätöksijä eikä hommija. Eikä sitä vastuuta näö löytyvän vielä sittenkään kun jättää hommasa tekemättä.

Ikäloppu vanaha ruunank´kaakkikii on touhukkaamp ja oma-alotteellisemp hernehuasijalla kun nämä meijjän lähes nuorisoon lukkeutuvat monet ministerit. Vilttiketjuun sitä mukkaan tästälähin mikäli eivät hommija sua hallintaan. Ammattitaetosta porukkoo sinne avustajakuntaan sitä lukujärjestystä tekemään ja nyt viivana tutustummaan vastuualuveisiin mitä itekullekkii kuuluu. Ne muut vouhotukset ja polliitiikan tekeminen syrjään, koskoo varsinnii sossu-vassuja ja vihreitä. Sisäministerrii voepi jättee ne Reikan suaristosta 20 – 35 vuotijaehe ”lasten” pelastamiset huoleta muihen murheiks.

Näetä jäläkijunassa hoksattuja vastuihe hoetamisija on ollunna tällä hallituksella alusta lähtiin, alakumetreillä sen ies vähin ymmärti, vuan kun ee ala yhtään keretä hommiin tasalle kun jatkuvaan vuan jiäpi reen sijale.
Viitataan nyt yhtenä esmerkkinä sieltä alakutaepaleelta EU:n isojen avustusten haun myöhästyminen vaekka mepit yrittivät tolokuttoo, että nyt pitäes jo panna toemeks.

Kute aekasemmin vähin annoen ymmärtee, kyllä ovatte tehneettii hommija ja monessae onnistunneet. Nyt ei vuan oes vara kovim´pajoo ennee opetella. Monet viisaat ovat esile tuonneet asian; niihe epäkohtiin näkeminen ja voettaminen alakaa siitä, kun uskaltaa tunnustoo omien voemavarroesa ja ossoomisen rajallisuuven. Apuvakkii on suatavilla ja siton monet tarjonneettii – josko se jossaen vaeheessa arvon rouvville alakas kelevata. Tekemistä kyllä piisoo tätä nykyvä siitä huolimata teile kaekille.