Mökkipalstan pelastaja.

Nyt ne vasta löyvvön tekvät Savilahessa. Ei tää uutinen ennee sinällään oo niitä päevän polttavampija, vuan käättöarvoo on sittäe enemmän.

Nyt ehottomasti pittää jättee nekkii niittyin laejjassa olevat lavonröttelöt pystyyn. Pönkätä paremminnii jos meinoovat köntistyvä sijoelleen.

Armeija jätti asevarikon tilat tyhjilleen, niin johan alako lepakko suku lissääntyvä. Tosin olhan niitä tietennii niissä mörskiin nurkissa jo asevarikon toeminnan aekaannii, vuan sithän ne alakokii sikkiimään kun saevat keskenään raahassa elovaan jatkoo.

Niimpä ne morssettivat aremmillekkii serkuilleen, että tiälä sitä alakas olla melekosen raahalliset oltavat teillekkii.

Nyt kuulostaakii siltä, että lampisiippoen etupartio on tullunna katastelemmaan, josko sitä oekeesti alakas sukuva levittee Savilahteen ja Neelaniemeen.

Enempöö ee tarvinna, kun tuo etupartijo ilimesty maesemiin, niin silläpä ollii vielä monivverroen taevaallisemmat voemat kun lento-oravalla kuunaan.

Mittää merkitystä ee ollunna mökkiläesten vastustamisela, ee tuhansiin kuopijolaesten mielpitteelä, vuan tuo reelu viissenttinen, toestakymmenrammanen luonnon ihme pyssäytti hommat justiisa.

Nyt sielä Neolanimen perukoella, jos sielä on niitä aatijomökkijä tae latoja, antakee olla niihe ihan raahassa. Tää lampisiittoenetupartijo kääpi kyllä ne katastelemassa ja sehä se riittääkii, kuhan vuan ne sielläepäen lentelöö niin sejjäläkeen suatte mualimantappiin mökkeillä niilä sijoellanne.

Nyt elekee missään rakkaovessa purkooryssäöttee minkäänlaesta rotteloo sieltä. Tää vaehe pittää ellee taejolla, niin piäsette kohta mökkiin kunnostustalakoeta pitämään kesä toeseesa jäläkeen.

P.S. mikäli löytyy pakkaseen mänehtynyt lampisiippa, niin ennekun töytyytätte sitä Parosen porukalle, tarkistakkee, ettei oo Porvoolaenen lampisiipanlehtolaps.

Toivasen piirros SS 8-2015

Toivanen Lampisiippa