Onko ministerillä pienintäkkään vastuuta Suomessa?

Muanantaena voes hyvällä syyllä olettoo suavaasa vastaoksen otsikon kysymykseen.
Mikäli tämä ”korpikommunisti” Aino-Kaisa Pekonen on vielä muanantae iltana Suomen sosiaali- ja  terveysministeri, vastaus on; Suomessa ministerillä ei oo minkäänlaesta vastuuta. Ei myöskään velevotetta vähhäesimmässäkkään miärin perehtymmään ko. ministerin tehtäviin ja toemenkuvvaan, eikä myöskään niistä huolehtimmaan.
Ministerille antamaen titteli ei millään tavalla kohistu hänen henkilö imakoosa. Haluvan sillä arvuutella hänen asumismuotoosa ja sijjaentija. Sielä ee oo minkäänlaesija ratijo-, televisijo- eekä puhelinyhteystaajuuksija. Mistään nettiyhteyksistä puhumattakkaa. Postija sinne ee toemiteta aenakaan kymmentä kilometrijä lähemmäks.
Muuten ee oo noen täevvellisessä tietämättömyyvessä ja uutispimennossa mahollista olla.

Männä viikola Ylellä selevittää ministerj; ” -me olemme ehtineet mukaan EU:n yhteishankintaan hyvin,” – ”eikä Suomi menettänyt mitään, vaikka mukaan liityttiin jälkijunassa?”
Ja nyt mieleen juolahtaa;

”– Kommentoin asiaa Ylen A-Studiossa silloiseen tietooni perustuen. Myöhemmin tietooni on tullut, että Suomi ei EU:n ensimmäisiin yhteishankintoihin mukaan ehtinyt, Pekonen vastaa IS:lle sähköpostilla.”  (Ilimeisesti jonnii kaverisa luona käömässä, kun s-posti käötettävissä?)

” Brysselistä kerrottiin STM:lle tulevista keskitetyistä hankinnoista jo helmikuun alkupuolella, eli hyvissä ajoin ennen kuin EU-komissio alkoi lähettää tarjouspyyntöjä suojavarusteista.”
Meekäläesellä, ettäälä Rysselin ja Helsinni uutisvilinästä, tiälä Savom´perukoella, ison mäen rinteenk´kuppeessa jo jooluusta lähtiin erakoetumista harrastanneella savolaes ukonk´kutjakkeela on tuostae uutisesta muistihajuva tallessa.
Mite ihmeessä ministeris immeine on pystynnä nii sypäkkään mutkija iskemään kaekem´mualiman   inhvormaatijo kanaviin suoltamassa tuluvassa, ettei tuokii tieto oo keskele ohtoo jysähtännä???

”Hallituksessa yhteishankintamenettelystä keskusteltiin Pekosen mukaan ensimmäisen kerran  24. maaliskuuta, ja 27. maaliskuuta Suomi allekirjoitti sopimuksen.”

Tietäsköön se ministerin ”uutislähe”, kuka sen allekirjotetun sopimuksen repi, kun nyt sitä sopimusta ei oo??

Pahoen pelekeen muanantaena Pekosen käönnistävän ”muan tavan mukkaan” asijasta selevityksen, jonka pyytää toemittammaan hänele itelleen henkilökohtasesti kiireellisenä – viimeistään enne kesälomija.
Montakohan päevee piästään etteempäen noosuviikolla ku seoroova ministerj käet ristissä suu supussa sopertaa; ”Het minä pistin toemeks kun saen kuulla, että tuokii homma seos pitännä minu hoetoo.”

Tehkee nyt avustajat vaekka kynälä alakoolun tyhjäle lukujärjestyksele jonniimmoene hahmotelma ministereittenne hommista ja antakee se itekullekkii suoraan kätteen.

Toevottavasti tää ei oo sitä mikä pakosti hiipii miele syövereihi; Ootte opetelleet valehtelemmaan vielläe röyhkeemmin mittee Rumppi tuon ison lätäkön takana.

Kommentit

 • Rauno Haikonen

  Ministeriö tiijjottaa asijasta:
  ”Osastopäällikkö Päivi Sillanaukeen mukaan Varhila on koko ajan yhteydessä ministereihin, ja ministereiden kanssa järjestetään päivittäin myös yhteinen tilannepalaveri, jossa käydään ajankohtaista tilannetta läpi.
  – En sitten tiedä, jos on niin, ettei viesti ole mennyt tai miten se viesti ei sitten ole mennyt ministereille. Meillä on ollut kuitenkin jo pidemmän aikaa päivittäin ministereiden tilannepalaveri käynnissä, Sillanaukee sanoo.”

  Joten kysymyksessä sitten näöttää olevan tilanne, ettei tieto uppoo ministerin piähä tae vaehtoehtosesti muisti on erittäen rajallinen.

 • Matti

  Nykyään politiikot ovat vain lehdistön varassa ja sieltä saavat tietonsa luettua. Ja sitten sanotaan tietokatkon olleen syynä ettei asia etene. Kyllä se etenee, mutta tällä tavalla saadaan asia vetkuteltua ja syyt laittaa seuraavalle ministerille, koska hän ei ole oikea ministeri vastaamaan. Ja parhaassa tapauksessa alaiselle annetaan lähtöpassit ” ei nauti minun luottamusta”, vaikka itse sanoja olisi oikeasti saava lähtöpassit. Mielestäni koko hallitus ei nauti minkäänlaista luottamusta; olen tämän lukenut lehdestä.

 • Röyhkeätä

  Ehkäpä röyhkein tapaus poliittisen vastuun väistämisestä on Sirpa Paateron tapaus. Hän myönsi virheensä eroamalla itse, mikä on ihan hyvä asia. Mutta röyhkeästi, suorastaan äänestäjiä halveksivasti, Marin nimitti hänet takaisin ministeriksi. Sellaista vastuuta hallitus kantaa, etsimällä syntipukkeja. Sama muissakin tapauksissa, kuten suojaimet, lentoaseman tarkistukset, näytteet jne.

 • Rauno Haikonen

  Otetaan esmerkikkinä piäministerin vakkuuttelut evuskunnan eessä 27.2. jossa hää vakkuuttelj suojavarustetason olevan hyvinnii kunnossa sekä HVK:n varraotuminen ja ammattitaito tapissaan.
  Joko hänelle olj syötetty viäree tietoo, tieto eijjoo männä perille tae sitten tek rumpit, eli suoranaesesti valehtel.
  Tänä iltaba klo 21.00 sitten kuullaan Pekosen luovat selitykset, joko entisenä ministerinä – toevottavasti.

Kommentointi on suljettu.