Berliinin ”kylpyamme” näyttää nyt matkailijoille punaista

Ahlbeck on yksi kolmesta Usedomin saaren"Kaiserbadeista". Siellä on yöpynyt muun muassa Ruotsin kuningatar Silvia.

Saksalaisten rakastamat Itämeren lomasaaret, kuten Usedom, Rügen ja Darß-Zingst ja Pohjanmeren saaret Sylt ja Norderney pysyvät suljettuina matkailijoilta eilisestä 16.3.2020 lähtien, todennäköisesti ainakin seuraavat 30 päivää. Vain tavarankuljetukselle, asukkaille ja työmatkalaisille näytetään vihreää valoa.

Meiltä matkaa esimerkiksi berliiniläisten kylpyammeena kutsutulle Usedomin saarelle on 70 kilometriä. Siellä vietimme myös viime lauantain ja sunnuntain aurinkoisessa ja raikkaassa kevätsäässä. Keräsimme runsaasti hyvää mieltä ja terveellistä ilmaa. Niitä molempiahan nyt tarvitaan maailmanlaajuisesti. On kuitenkin hyvä, että turhaa matkailua rajoitetaan tällaisessa poikkeustilanteessa, vaikka matkailuelinkeinolle se tietää valtavia tappioita. Karvaalta tuntuvat myös niiden ihmisten kommentit, jotka käännytettiin valvontapaikoilta takaisin.

Mecklenburg-Etu-Pommeri on tilastojen mukaan saksalaisten suosituin matkakohde Saksassa ennen Baijeria.  Siellä on puhdasta luontoa, merta, metsää, peltoja ja historiallisia rakennuksia linnoineen sekä idyllisisiä, kauniita kaupunkeja. Liikennekään ei ole niin vilkasta kuin muualla Saksassa.

Usedomin ”Kaiserbäder” -kylpyläkylissä (Ahlbeck, Heringsdorf, Bansin) vieraili tilaston mukaan 687.999 matkailijaa vuonna 2018. Yöpymisiä oli yhteensä 2.398.143. (Usedomin vuodepaikkakapasiteetti on 20.058).

 

Usedomin saari:

42 km valkoista hiekkarantaa, paikoitellen jopa 72 metrin leveydeltä

2000 aurinkotuntia vuodessa

400 km patikointiteitä

yli 180 km polkupyöräteitä

Lähde:

https://www.kaiserbaeder-auf-usedom.de/wp-content/uploads/2019/06/2019-kb_reiseverkehrsstatistik-2018.pdf

https://www.kaiserbaeder.de/