Korona-ajan muotivillitys on paikallaan

Maskit olivat vielä huhtikuussa kiven alla. Ihmiset saivat inspiraatioita ja ompelijoille oli kysyntää.

Lyhensin tänään kaksi hamettani, meillä kun lämpötilat ovat kohonneet yli kolmenkymmenen ja elokuu on tunnetusti kuuma. Niistä jäi sopivasti kangasta ja ne aion käyttää ompelemalla muodikkaat maskit. Kuka olisi ajatellut vuosi sitten että suu- ja nenäsuojaimista tulisi vielä Euroopassakin muotia!

Ihminen on sopeutuvainen olento. Se keksii ikävistäkin asioista jotain mukavaa, jotta elämä ei olisi pelkkää kurjuutta. Sivuhuomiona mainittakoon, vaikkapa sodan jälkeinen aika, kun Suomessa kaakaon loputtua se korvattiin käyttämällä kotimaista raaka-ainetta eli punajuurta! Tai kun kankaita ja vaatteita valmistettiin paperista. Kahvikorvike on varmasti monen tiedossa ennestäänkin. Nykyään ei ole mitenkään kummallista, että vaikka puutetta ei olisikaan v i e l ä, korvaavia raaka-aineita keksitään ja kehitetään. Saati sitten, kun on kysymys terveydestä.

Suomessa keskustellaan muiden maiden tavoin kasvosuojaimien käytöstä. Saksassa Korona-ajan rajoitukset ja suositukset poikkeavat eri osavaltioissa toisistaan, mutta yleisesti ottaen maskit ovat Saksassa olleet pakollisia julkisissa liikennevälineissä ja kaupoissa jo pitkään. Ihmiset asettavat maskit kuuliaisesti kasvoilleen. Poikkeuksiakin tietysti on. Tämä nähtiin muun muassa Berliinin mielenosoituksissa viime viikolla.

Mecklenburg-Etu-Pommerissa koulut alkoivat tämän viikon maanantaina ja kaksi koulua on jo suljettu, sillä yhdessä koulussa todettiin yhdellä oppilaalla ja toisessa koulussa yhdellä opettajalla Covid-19-virus. Kouluissa on maskipakko sekä oppilailla että opettajilla yhteisissä tiloissa muun muassa käytävillä. Opettajilla on oikeus viiteen koronavirustestiin ilmaiseksi.

Saksassa testataankin nyt huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Esimerkiksi riskialueilta tuleville matkustajille testit ovat pakollisia. Koronatestejä tehdään autolla, lentokoneella ja junalla sekä laivalla Saksaan ulkomailta saapuville.

Minä en ole vielä käynyt testissä, koska oireita ei ole ollut ja etäisyydet tulee pidettyä luonnollisesti. Käytän myös aina muiden tavoin kasvosuojainta kaupoissa ja julkisissa tiloissa. On mukavaa, kun lockdown on ohi ja kaduilla on taas elämää, ei tosin niin paljon kuin aikaisemmin. Se voi tosin johtua  myös kuumuudesta.

Toivottavasti ihmiset osaisivat arvostaa tätä vapautta ja huolehtia siitä, että uutta sulkemista ei tapahdu.

LISÄYS 8.8.2020: Saksalaisten virologien mukaan kasvosuojaimet ovat tarpeelliset myös oppitunneilla.  (Lähde Nordkurier/Kurier aktuell 8.8.2020)

Jätä kommentti

*