Koronatestejä joka lähtöön

Eilen saimme hankittua ruokakaupasta testin, jolla voi testata onko koronavirustartuntaa vai ei ja jonka voi tehdä itse kotona. Pakkauksessa on viisi antigeenitestiä. Ei ollut kallis. Tätä mahdollisuutta aiomme käyttää myös, jos on esimerkiksi tarve matkustaa, tai kyläilee (sallitussa rajoissa), eikä ole varma kantaako oireettomana virusta. Sallituissa rajoissa tarkoittaa tällä hetkellä, että viisi ihmistä kahdesta eri kotitaloudesta saa olla yhdessä.

Omatoimiseen testaukseen ryhdytään meillä päin huomisesta alkaen myös kouluissa, kun luokat seitsemännestä alkaen palaavat taas lähiopetukseen. Oppilaat, myös muut lähiopetuksessa olevat luokat, tekevät vapaaehtoisen testin itse opettajan valvonnassa. Jos testi näyttää positiivista, täytyy vanhempien huolehtia lapsensa heti PCR-testiin. (Lähde: NDR1 15.3.2021.) Opettajat testataan myös viikoittain. Tämä kaikki on ilmaista.

Saksassa omatestin lisäksi myös muun muassa apteekeissa on mahdollisuus teettää yksi pikatesti viikossa ilmaiseksi. Todistus negatiivisesta tuloksesta avaa myös mahdollisuuden matkustaa rajojen ulkopuolelle, Suomeenkin.

Todennäköistä on, että ilmaantuvuusluvut nousevat entisestään, kuten on käynyt. Meidän läänissämme, Etu-Pommeri-Greifswaldissa, se on taas yli sata ja koko osavaltiossa 63,9. Kun ilmaantuvuus pysyy yli sadan kolmen peräkkäisen päivän ajan, vedetään hätäjarrusta ja palataan rajoituksiin, jotka olivat voimassa 7. maaliskuuta.

Taas täytyy  kelata taaksepäin ja muistella mitä silloin oli voimassa, mitä sai tehdä, mitä ei ja mitä piti. Hankalaa on, mutta tämän kanssa täytyy nyt elää.

Jätä kommentti

*