Soppavaelluksella Saksan Zingstissä

Keitto sopii mainiosti syksyruuaksi, olipa sen raaka-aineena kurpitsa, linssi, kaali tai vaikkapa kala. Niinpä mekin teimme pienen keittovaelluksen lokakuun viimeisenä viikonloppuna Zingstissä, Fischland-Darß-Zingstin niemimaalla, joka sijaitsee Itämeren rannikolla Mecklenburg-Etu-Pommerissa.

Tosin satuimme tälle reitille sattumalta, sillä aikamme ihmeteltyämme ymmärsimme, että soppavaellus ”Suppenwanderung” tarkoittaa oikeasti vaellusta soppapaikalta toiselle. Kaksikymmentäkolme kojua oli pystytetty reitille. Jokaisesta kojusta tarjoiltiin erilaista keittoa edulliseen hintaan. Koronapassit tietysti tarkastettiin ja kirjautua piti kännykässä olevan sovelluksen ”luca” kautta, jotta mahdollista koronaan altistumista voidaan seurata ja siitä ilmoittaa. Vaivatonta on koronapassin käyttö.

Me päädyimme syömään punaista linssikeittoa chilillä ja sitruunalla maistettuna. Vatsa tuli  täyteen jo yhdestä annoksesta 😊. Matkailijoille tällaiset teemaretket ovat siinäkin mielessä mukavia, että tuntee kuuluvansa joukkoon, syntyy sosiaalinen tilaus, eikä tarvitse itse raahata eväitä repussaan. Saksassa on ylipäätänsä muutenkin helppoa ja turvallista retkeillä ilman teemojakin, sillä opasteet ovat hyviä ja aina löytyy kahvila tai kuppila, jossa poiketa.

https://www.fischland-darss-zingst.de/

Kommentit

  • Arja Hakala

    Siellä soppavaelluksella on vähän niin kuin kansainvälisillä markkinoilla. Samoihin fiiliksiin pääsee näillä vaelluksilla.

  • Anitta Oertel

    Niin onkin :) Kuopion kansainväliset markkinat ovatkin tosi mukavat tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan, mutta paljon isommat kuin tämä pieni soppavaellus oli.

Kommentointi on suljettu.